Foto portada: les waterpolistes espanyoles, amb la medalla. Autor: RFEN.

Plata al Mundial per a una Espanya amb ADN sabadellenc (13-6)

El somni de la victòria del Mundial de Budapest per les waterpolistes femenines es va esvair en el tercer quart en què les nostres representants van encaixar un parcial de 2-5, que va desbaratar qualsevol intent de reconduir la marxa del partit.

En els dos primers quarts tot i l’avantatge americana Espanya mantenia capacitat de resposta. Però divendres ens tocà la màquina del waterpolo, Estats Units, que gairebé aprofità totes les superioritats. Les espanyoles no van tenir ni tan sols l’encert en el tir d’altres jornades. Els pals també van jugar en l’alineació de les nostres rivals. Per acabar-ho d’arreglar Melissa Seideman va jugar anul·lant a les boies espanyoles, la seva fortalesa i la seva talla la van convertir en element imprescindible per anul·lar els atacs d’Espanya. La sabadellenca Anni Espar va ser la màxima golejadora per part del quadre espanyol.

La medalla de plata té un valor immens en un equip espanyol, perquè si bé es somiava amb la final, calia jugar pas a pas. L’última victòria sobre els Estats Units va ser al mundial de Barcelona 2013 on en Picornell les espanyoles van vèncer 9-6.

Vuit jugadores del CN Sabadell

El més important des d’una òptica local és que la Selecció va estar integrada per vuit jugadores del CN ​​Sabadell, el que demostra el pes específic del waterpolo “de casa”.

FITXA TÈCNICA

Espanya: Ester; Bach, A. Espar (3, 1 p), B. Ortiz (2), M. Ortiz, Lloret, C. Espar, Penya, Forca, Crespi, Gual, Leiton (1). Llançaments: 5/22. Penals: 1/1. Gols en superioritat: 3/6.
EUA: Stone (Longan); Musselman (3), Seidemann (1), Fattal (1), Hauschild, Steffens (3), Raney (1), P. Neushul (2), A. Fischer, J, Neushul (2), M. Fischer, Williams . Llançaments. 13/26. Gols en superioritat: 10/15.
Parcials: 1-2, 2-3, 2-5, 1-3.

Foto portada: les waterpolistes espanyoles, amb la medalla. Autor: RFEN.