Women Race 2016

Presentada la segona cursa solidària Women Race

La cursa Women Race El Corte Inglés arribarà el proper 5 de juny a la seva segona edició a Sabadell. L’esdeveniment esportiu espera aplegar unes 1.500 persones pels principals carrers de la ciutat. Part de les inscripcions aniran destinades a la tasca que Oncolliga duu a terme amb els malalts de càncer i els seus familiars.

La segona cursa de la dona de Sabadell, la Women Race, patrocinada pel Corte Inglés, donarà el seu tret de sortida a les 9.30 hores del diumenge 5 de juny. La prova ha estat presentada aquest dimarts a l’establiment comercial de l’Eix Macià. El recorregut serà el mateix que en la primera edició: sortida des de Francesc Macià, passant per la Ronda Zamenhof i l’eix central fins la plaça de l’Imperial i tornant per l’eix central amb un desviament pel carrer de Gràcia, Ronda Zamenhof i avinguda Onze de setembre de la Creu Alta per acabar de nou a l’Eix Macià. “És un recorregut molt amè i que passa pels punts més neuràlgics de Sabadell”, asseguren des de l’organització, la vessant esportiva de la qual recau en la barcelonina Associació Esportiva Ciutat Vella.

El director de Comunicació i Relacions Externes d’El Corte Inglés, Jordi Romañach, manté que la cursa no oblida el “rigor” i la “qualitat”. Així totes les participants tindran un xip personal per tenir la referència exacta del temps i l’empresa Championchip durà el control de la prova. Les inscripcions ja s’han obert i es poden materialitzar per internet a través de la web de la Women Race o de forma presencial al departament d’esports d’El Corte Inglés de Sabadell. El preu és de 9,40 euros (9 euros si es fa de forma presencial). La cursa està especialment dirigida a les dones majors de 12 anys però també podran participar-hi homes. Les inscripcions estan obertes fins el dia 1 de juny o fins a completar les 1.500 participants. Es pot competir en categoria individual (cinc categories en funció de l’edat) o per equips (dues germanes, dues amigues, mare i filla o tres amigues).

Activitats paral·leles

El 3 i 4 de juny a la planta d’esports es farà la Fira de la Corredora i entre els dies 1 i 4 de juny hi haurà anàlisi gratuïta de trepig, com ja es va fer l’any passat. En aquest sentit, segons l’organització es potenciaran les activitats prèvies a la Women Race per incentivar les inscripcions: hi haurà una sessió d’escalfament i estirament i una altra de zumba, entre altres que s’aniran anunciant en breu.

Suport a Oncolliga

L’organització destinarà almenys dos euros de cada inscripció a l’entitat Oncolliga, més tota la recaptació de l’anomenat ‘dorsal zero’, destinat a qui vulgui col·laborar sense participar a la cursa. L’entitat vallesana presta suport de forma gratuïta als malalts de càncer i les seves famílies. Per exemple, fan suport psicològic, presten material (llits articulats, crosses), fan atenció a domicili o assessorament d’estètica oncològica, a més de tallers, conferències o orientació jurídica. “La salut, l’alimentació i l’esport van de la mà. Per això animem a les dones a que s’apuntin a la cursa”, ha assenyalat la presidenta de l’entitat, Isabel Rojas.

L’ajuntament de Sabadell forma part dels col·laboradors. La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora d’Esports, Marisol Martínez (Guanyem), sosté que “l’esport és una bona carta de presentació de la nostra ciutat com també ho és la nostra vessant solidària. Aquesta cursa és molt important”, ha finalitzat.

L’any passat, en la primera edició, van prendre part a la Women Race unes 900 dones. Romanyach ha garantit que la cursa es fa a Sabadell amb “vocació de permanència”.

Foto portada: organització, patrocinadors i col·laboradors de la Women Race, durant la presentació aquest dimarts. Autor: David B.