Foto portada: arribada de la cursa, l'any 2016. Autor: R.Benet.

Presentada la setena edició de la cursa de cap d’any de Sabadell

La cursa de cap d’any de Sabadell, més coneguda com La Nostra, ja ha començat a caminar. La setena edició ha estat presentada aquest divendres. L’objectiu és arribar als 2.000 participants. La cursa sortirà des de la plaça de la Creu Alta i reforça la seva aposta solidària amb el Rebost Solidari i Creu Roja.

En les sis edicions que s’han celebrat des de l’any 2011, han participat a la cursa més de 10.000 corredors. “Ja forma part de la tradició nadalenca de Sabadell”, assegura la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora d’Espors, Marisol Martínez. La cursa és organitzada per l’Associació Esportiva Sant Silvestre. “L’any 2011 vam crear-la per facilitar que els corredors de Sabadell no haguessin de sortir de la ciutat per fer la Sant Silvestre”, recorda Miquel Quesada, exatleta olímpic i un dels impulsors de la prova.

En aquest temps la cursa ha anat creixent i s’ha situat entre les tres curses de cap d’any, o Sant Silvestre, amb més participació a Catalunya. L’any passat el 44 per cent dels participants ja eren de fora de Sabadell i el 22 per cent de fora del Vallès. Uns 150 residents a Barcelona van fer la Sant Silvestre a Sabadell, ha destacat Quesada. D’altra banda, un centenar de persones hi col·laboren de forma voluntària, i l’organització destaca la bossa del corredor i l’animació durant el recorregut, que travessa l’eix central de Sabadell.

Presentació de la cursa, aquest divendres. Autor: R.Benet / cedida.
Presentació de la cursa, aquest divendres. Autor: R.Benet / cedida.

Per aquesta edició, la setena, es manté el format. Sortida i arribada des de la plaça de la Creu Alta, a les 17 hores. Inscripció limitada a 2.000 participants a la cursa de 5 quilòmetres (a un preu de 12 euros) i cursa infantil (pels infants d’entre 4 i 12 anys) amb sortida anterior. Per aquesta edició es dobla l’aposta solidària: es manté la col·laboració amb el Rebost Solidari de Sabadell i la seva campanya d’higiene infantil, i s’obre el ventall a Creu Roja amb els seus projectes d’atenció a la infància. Cada inscrit a la cursa infantil aportarà un litre de sabó en el moment de recollir el pitrall, la recaptació ecònomica de la cursa infantil es donarà a Creu Roja. A més, els patrocinadors fan aportacions directes.

Foto portada: arribada de la cursa, l’any 2016. Autor: R.Benet.