Foto portada: representants d'Oncolliga, el govern municipal, El Corte Inglés i l'organització de la cursa, aquest matí. Autor: J.d.A.

Sabadell tindrà la seva Cursa de la Dona el 7 de juny

Sabadell suma una nova prova al seu calendari atlètic. Es tracta de la Women Race, o Cursa de la Dona, patrocinada pel Corte Inglés, i que recapta fons per a l’entitat Oncolliga.

La cursa es durà a terme el proper diumenge 7 de juny, amb sortida i arribada a l’Eix Macià. L’itinerari tindrà 5.000 metres i les inscripcions estan obertes de forma presencial a la planta d’esports d’aquesta superfície comercial i en breu a internet al web the ‘Women Race’. La cursa està oberta només per a dones i hi ha un màxim de 2.000 inscripcions.

Està organitzada per l’Associació Esportiva Ciutat Vella, que l’any passat va inaugurar el circuit a Tarragona i aquest l’any l’amplia amb una cursa també a Sabadell, amb intenció de repetir-se en properes ocasions i crear un calendari de curses de la dona a Catalunya, com el que existeix patrocinat per una altra empresa a les capitals de província espanyoles i que aplega cada any desenes de milers de dones a la tardor a Barcelona. El circuit Women Race El Corte Inglés vol ara potenciar l’atletisme popular entre les dones.

Recorregut

La cursa començarà a l’Eix Macià i recorrerà la Ronda Zamenhof, l’eix central de la ciutat de baixa fins a la plaça de l’Imperial. Allà es canviarà de sentit fins a la plaça de la Creu Alta, acabant de nou a l’Eix Macià a través del carrer de Pi i Margall.

La Cursa de la Dona de Sabadell neix amb una certa vocació supramunicipal. Per això s’ha arribat a un acord amb Rodalies Renfe. Els participants tindran el viatge d’anada i tornada fins a Sabadell gratis si ho fan en tren. Així mateix, també s’ha obert una fila zero per a donacions a Oncolliga, l’entitat que obtindrà els beneficis de la cursa i els reinvertirà en atenció a les famílies amb càncer.

Categories i preu

S’estableixen dues categories bàsiques: individual i per equips. Hi ha cinc tipus d’equip: germanes, amigues, mare i filla, tres amigues i àvia, mare i filla. La categoria individual es divideix en funció de l’edat en cinc subcategories més. Així es vol incentivar el caràcter festiu, lúdic i familiar de la prova. Finalment, divendres i dissabte anterior es farà un fira de la corredora al Corte Inglés de Sabadell per facilitar la recollida del dorsal. Entre altres, hi haurà una anàlisi de petjada gratuïta. La inscripció costa vuit euros si es fa presencial o 8,4 euros si es fa via la web de Women Race El Corte Inglés. Oncolliga rebrà els beneficis de la prova.

Foto portada: representants d’Oncolliga, el govern municipal, El Corte Inglés i l’organització de la cursa, aquest matí. Autor: J.d.A.