Top Basquet: escola de bàsquet i de vida

  • 600 jugadors de bàsquet formatiu fan de Sabadell un punt de trobada d’aquest esport.

  • Per primera vegada, un club local guanya el TopBasquet: el Club Natació s’endú el torneig en infantil femení.

La cinquena edició del Top Bàsquet a Sabadell ha deixat xifres d’alçada: 50 equips de tota Espanya, 600 jugadors, un bon nivell competitiu, partit de la màxima rivalitat i la victòria d’un equip local en una de les quatres categories. Però sobret mostra el valor social de l’esport formatiu.

“El gran capital de l’esport, i de l’esport de base especialment és el seu valor social: veure com a través de l’esport pots influir i arribar amb conceptes que potser amb altres maneres no ho faries: compartir, treball en equip, saber guanyar o perdre”, assegura el membre del Club Esportiu Escola Pia, organitzadors del TopBasquet ‘Ciutat de Sabadell’, Joan Carles Reina, encantat amb els resultats de la trobada.

Una de les finals al pavelló del Nord. Autor: R.Benet

El TopBasquet projecta una imatge molt positiva de la nostra ciutat i això ens omple d’orgull”, assegura, mentre diu que per a validar-ho només cal consultar les pàgines webs d’alguns dels 50 equips participants, vinguts des de Catalunya però també des d’Euskadi, les Illes Canàries, el País Valencià, Aragò o Madrid (amb dos equips amb molt nivell: Reial Madrid i Estudiantes). La ciutat, des del pavelló del sud fins el del Nord, el de Sol i Padrís o la Pia, han viscut dies d’intensitat basquetbolística.

Partit femení al pavelló del Nord. Autor: R.Benet

A nivell esportiu, a més, el TopBasquet del 2013 deixa algunes fites: la primera trobada en unes seminifinals entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid. “El compartament dels jugadors i les famílies i tècnics ha estat exemplar i admirable”, diu Reina, que també destaca la molt intensa final infantil femenina (nascudes el 2000 i 2001), amb victòria del Club Náutico Tenerife amb pròrroga inclosa.

Primera victòria local

Però sobretot ha estat especial la victòria del Club Natació Sabadell en categoria mini (nascudes el 2002 i 2003) femenina. La primera victòria d’un equip sabadellenc, de la que Cano, malgrat ser de l’Escola Pia, es felicita enormement. “En general, hem vist partits molt emocionants i tothom ha sortit molt satisfet. Hem vist bàsquet de qualitat”, finalitza.

En infantil masculí ha guanyat el Manyanet Molins. Finalment, en mini masculí ha estat el Joventut de Badalona qui s’ha endut el torneig.