Triple derrota pel futsal sabadellenc

• El Natació Sabadell ensopega a casa davant el Cerdanyola (2-4)

• L’Escola Pia cau a Santa Coloma i la derrota pot tenir més transcendència (6-5)

El Natació Sabadell no es refà del ‘tourmalet’ i suma la tercera derrota consecutiva, aquest cop davant el Cerdanyola a casa. L’Escola Pia cau a l’últim segon a la pista del Catgas Energia ‘B’ i encara es podria jugar una plaça de Copa del Rei

Amb la salvació encara no assegurada matemàticament però molt a prop, el Natació Sabadell rebia la visita del Cerdanyola a Can Balsach en el que seria el primer dels partits després de ‘tourmalet’ que va acabar amb la derrota a Castelló. La primera meitat ha estat d’allò més igualada. Als primers minuts, no s’ha establert un dominador clar i tots dos conjunts han gaudit d’ocasions per obrir la llauna. Finalment, han estat els visitants que als vuit minuts han fet el 0 a 1 en una jugada amb rebots. Amb el 0 a 1 la igualtat s’ha mantingut tot i que els nedadors han gaudit d’ocasions encara més clares – sobretot una de Pep Girvent que ha salvat un jugador visitant sota pals – però el marcador ja no s’ha mogut fins al descans.

A la represa, els de Cerdanyola han sortit amb un marxa més i en una bona combinació i un contracop han situat un dolorós 0 a 3 als primers minuts. El Club Natació però, no ha tirat la tovallola i ha tractat de refer-se. Primer amb una gran rematada del capità Jordi Lozano que s’ha estavellat al pal i uns minuts més tard amb el primer gol, obra de Pep Girvent en culminar una bona combinació col·lectiva aprofitant l’assistència d’Álex Borrego a falta de vuit minuts. L’1 a 3 ha donat esperances als nedadors que han tret al porter-jugador amb set minuts encara per endavant. L’estratègia ha acabat de donar els seus fruits i a falta de quatre minuts Xato ha fet el 2 a 3 i s’ha tornat a col·locar al partit. Amb sort, els de Diego Blanco s’han mantingut dins el match fins pràcticament l’últim minut ja que les recuperacions del Cerdanyola no trobaven porteria en els llançaments de camp a camp. Finalment, a l’últim minut, una pèrdua de Xato a camp propi jugant de cinc ha permès als visitants fer el definitiu 2 a 4 i escapçar tota opció de puntuar.

Aquesta ensopegada a casa col·loca als de Diego Blanco onzens amb 31 punts, cinc de marge sobre el descens amb només sis punts encara per disputar. Dos partits importantíssims els que enfrontarà el conjunt nedador ja que es juga les garrofes contra el que podria ser un rival directe per la permanència. El primer d’ells, aquest proper cap de setmana a Eivissa davant el Peña Deportiva, últim classificat i ja descendit i l’últim a casa davant el Sala 5 Martorell, conjunt que marca les posicions de descens amb 26 punts.

L’Escola Pia es deixa els 3 punts a Santa Coloma sobre la botzina (6-5)

Després de la gran victòria a casa davant l’Hospitalet (7-6) l’Escola Pia ha caigut a la pista del filial de Marfil Santa Coloma de la forma més cruel: a l’últim segon en una pèrdua amb el porter-jugador. Tot ha començat en contra pels interessos col·legials. Els d’Ernest Cardona han sortit molt adormits i els de Santa Coloma han colpejat per partida doble als primers minuts. Amb el 2 a 0 la reacció visitant s’ha fet esperar fins a l’equador del primer temps, quan Pepe Font ha enviat un autèntic obús des de fora de l’àrea a l’escaire. Golàs i 2 a 1. Un 2 a 1 que s’ha mantingut fins al descans.

A la represa, l’Escola Pia s’ha posat les piles i s’ha fet amb el domini i la possessió de la pilota. Tot i així, han sigut els locals els que han colpejat novament amb el 3 a 1. Pràcticament a la jugada següent, un jugador local ha vist la segona groga i ha marxat expulsat. Els de Can Colapi han aprofitat la superioritat i han transformat el 3 a 2, obra de Dani Castro. Un gol que ha donat ales als sabadellencs que han seguit insistint fins a capgirar el marcador. Primer amb el segon de Pepe, que ha suposat l’empat; i a falta de sis minuts pel final amb el 3 a 4 de Carlos Povedano. Els de Santa Coloma però, no s’han donat per vençuts i tres minuts més tard han transformat l’empat. Amb l’empat a qautre ha tornat a aparèixer Pepe Font. El cinc de l’Escola Pia ha tornat a posar per davant als seus amb un nou golàs deixant a terra fins a dos marcadors transformant el 4 a 5 i el que ja és el seu 23è gol aquesta temporada. Un gol que ha provocat el porter-jugador local. El joc de cinc dels colomencs ha sigut molt efectiu i a falta de poc més d’un minut pel final han fet l’empat. Amb molta ambició els col·legials han sortit amb el porter-jugador en busca dels tres punts. La circulació de la pilota ha sigut molt bona i han gaudit de diverses ocasions, fins i tot, una rematada al pal. La mala sort però, s’ha apoderat dels d’Ernest Cardona. A falta de quatre segons, els visitants han errat un llançament de córner a favor jugant de cinc i la recuperació ha permès als locals fer de camp a camp el 6 a 5 sobre la botzina, d’allò més cruel.

Es tracta d’una ensopegada més important del que sembla, doncs la futura desaparició de la Unión Santa Coloma (tercer classificat) podria donar plaça de Copa al quart, que actualment és el filial de Catgas Energia, conjunt que per la condició de filial no pot jugar la Copa, per tant, es passaria a la cinquena posició, lloc que actualment ocupa l’Escola Pia. Tot i així, només els separen dos punts del sisè classificat, l’Inmevasa Olleria, conjunt que ha pogut derrotar al totpoderós Castelldefels i que serà l’últim rival en la competició dels col·legials. Així doncs, a l’espera de saber què passarà amb aquesta situació al conjunt d’Ernest Cardona li interessa, per si de cas, mantenir aquesta cinquena posició. Té dues finals per a garantir-ho. La primera, aquest proper cap de setmana a casa davant el Ripollet a casa i la última, a la pista del rival directe, l’Olleria.

El Grups Arrahona haurà d’esperar per celebrar l’ascens i el campionat (3-6)

Amb candeletes s’esperava l’enfrontament entre el Grups Arrahona i el Sagarra a Sol i Padrís. Una victòria arrahonista donaria el títol i l’ascens als de Nobau i culminaria una temporada que ara ja és històrica. Malauradament, els nervis per la fita han reduït la concentració d’un Grups Arrahona que s’ha vist condemnat als contraatacs dels de Santa Coloma. El partit ha començat amb un conjunt sabadellenc molt imprecís i amb errors en la sortida de pilota. Dos d’ells, al minut dos i al quatre que els han costat dos gols matiners. Amb el 0 a 2 el partit s’ha posat molt complicat i els ha tocat anar a remolc pràcticament tot el partit. Un gol pocs minuts abans del descans de Jaume Figueras ha donat esperances als locals de cara a la segona meitat.

A la represa, els de Nobau han pujat la intensitat i de la mà d’un actiu Aitor Rodríguez han començat a gaudir d’ocasions. Als cinc minuts de joc, finalment, una gran combinació precisament d’Aitor Rodríguez amb Alberto García, l’ha culminat Arnau Huguet des de la frontal amb un potent xut que ha significat l’empat a dos. Un gol que ha animat als locals, evidentment, conscients de la fita que suposava una victòria. Han seguit insistint gaudint de bones ocasions, a destacar una pilota al travesser de Lluís Masdéu i un llançament a porta buida que ha anat fora d’Alberto García. Tot i l’empenta dels sabadellencs, els de Santa Coloma han aconseguit anotar el 2 a 3 al segon pal després d’una gran jugada individual. Aquest gol ha posat nerviosos als de Nobau que s’han centrat, molt possiblement d’una forma excessiva, a l’atac. Amb tota l’atenció centrada en la part ofensiva, els roses han descuidat l’esquena i el Sagarra ha pogut anotar el 2 a 4 al contracop. El gol, a falta d’encara sis minuts, ha provocat el porter-jugador local. Els locals ho han provat però un error en una de les primeres combinacions ha suposat el 2 a 5 dels visitants. Un cop molt dur pels arrahonistes que han accentuat encara més l’atenció a l’atac. D’aquesta forma, els colomencs han seguit gaudint de contracops fins a anotar el 2 a 6. A l’últim minut, Arnau Huguet ha fet el 3 a 6 definitiu en una gran jugada individual.

La botzina ha confirmat la derrota local i la celebració de la fita històrica haurà d’esperar. Tot i l’ensopegada, el Grups Arrahona segueix líder i tenint a tocar l’objectiu. Novament, un triomf dels roses donarà el títol i el merescut ascens als sabadellencs. Tot i així, la fita no serà gens fàcil. Els de Jordi Nobau visiten la pista del Parets, setè classificat encara amb opcions de places d’ascens i conjunt que va derrotar a casa als sabadellencs. Així doncs, el proper dissabte a Parets, nova oportunitat per a cantar un títol!

FITXES TÈCNIQUES:

Club Natació Sabadell 2 – 4 Cerdanyola del Vallès FC

CN Sabadell: Marc Torras, Álex Borrego, Ferran Ruiz, Xato (1), Pep Girvent (1), Jordi Lozano, Èric, Jesús Díaz, Albert, Jordi Hinojosa.

Catgas Energia Santa Coloma ‘B’ 6 – 5 Club Esportiu Escola Pia

CE Escola Pia: Jordi Font, Carles Comadran, Pepe Font (3), Dani Castro (1), Jordi Sardà, Oriol Comadran, Sergi Ruiz, Jordi Torras, Adrián Castro, Llorenç Tarrés, Carlos Povedano (1), Santi Bertolín.

Grups Arrahona-Studi Barcelona 3 – 6 Sagarra CFS

Grups Arrahona: Álex Marcos, David Feria, Lluís Masdéu, Francisco J. Venegas, Aitor Rodríguez, Raúl Prados, Albert Moya, Jaume Figueras (1), Arnau Huguet (2), Gerard Pascual, Alberto García, Aitor Hermoso.

Foto portada:  Partit del Club Natació Sabadell amb el Cerdanyola del Vallès FC. Autor: C. Domènech.