El CN Sabadell es deixa cinc gols d’avantatge i perd la Supercopa d’Espanya

El CN Astralpool Sabadell no ho aconseguit, malgrat el moltíssima feina, conquerir la seva onzena Supercopa d’Espanya davant un Mataró irregular en molts moments de partit, però que va protagonitzar una gran remuntada. Tant és així que en l’últim quart va haver d’anar als penals davant l’empat a 10 gols. I aquí els dos equips van estar equilibrats però en l’últim llançament la italiana Laura Barzon, gran jugadora, no va poder batre la porta del Mataró i Lloret va col·locar el definitiu 14-15, amb el que el Mataró conquereix la seva primera Supercopa femenina.

El partit s’inicia amb pilota per al Mataró que conclou la jugada amb gol quan l’electrònic assenyalava 7,40 Anni Espar va ser l’autora del tant, però en la següent jugada aprofitant la superioritat després de l’expulsió de Marta Bach, Mati Ortiz empata 1- 1. El joc certament igualat amb cert avantatge local, que aconsegueix avançar-se amb un gol de Judith Forca. Penal que transforma Espar 2-2. S’aventura un partit molt igualat, com ho va ser el de semifinals entre el Mataró i el Sant Andreu. Aquest equilibri només es trenca amb faltes i aprofitant superioritats. Barzón va cometre penal, i Espar va marcar 2-3. En situació d’exclusió d’Helena Lloret, Maica Garcia va marcar el 3-3. Abans d’arribar al descans Morell, marca el 4-3, aprofitant l’avantatge que li dóna la falta d’Anna Gual.

En el segon quart un ritme més pausat, permet que Forca col·loqui el cinquè gol del Sabadell Astralpool 5-3. En un atac clar i en solitari Tankeeva amplia l’avantatge amb el 6-3. El Blanca Colominas la portera del Mataró es troba amb la vallesana dins de la porta. Les noies que entrena David Palma van aconseguir un major domini territorial, i fruit d’això va ser el nou gol de Morell 7-3. El Mataró, molt nedador, va assajar poc els tirs a porta i abans d’arribar al descans va reduir distàncies mitjançant un penal que va transformar, com no Anni Espar 7-4. Abans del descans llarg Tannkeeva va marcar el seu segon gol 8-4.

Judit Forca en un moment del partit. Autor: @cn_sabadell via Twitter.

En el tercer quart la mateixa tònica, gol de Mati Ortiz, en superioritat 9-4, i nul·la eficàcia de la boia del Maresme, i poc ordre en el camp. Malgrat això Anna Gual aconsegueix el cinquè gol per al Mataró 9-5 a tres minuts per al final del quart i un penal assenyalat sobre Morell és transformat en gol per Espar. 9-6. Un manca d’entesa de la defensa vallesana propicia el 9-7 que materialitza Gual 9-7. Penal a 13 segons i Espar col·loca el 9-8 amb el que l’emoció segueix patent cara a l’últim quart del partit.

En aquest període es veu una major empenta del Mataró, a poc de començar Morell transforma el penal comès per Gual 10-8, exigu avantatge que cal treballar per part de l’equip local per aconseguir el seu objectiu Gual redueix distàncies amb el 10-9, tot està encara per fer a 4,56 del final. A un minut i nou segons per finalitzar Espar col·loca el qual no pot aturar Laura Ester. 10-10. Amb taules conclou el temps reglamentari, i com no, hi va haver d’anar a la tanda de penals, el més injust dels jutges.

La bombonera de Can Llong va registrar una bona entrada, encara que no ple absolut. A la tribuna l’alcaldessa Marta Farrés al costat de Juli Fernandez, delegat de la Generalitat a Barcelona, i la regidora d’Esports Laura Reis, al costat dels directius de tots dos clubs.

CN Sabadell: Laura Ester, Matilde Ortiz, (2) Marina Serrano, Ruth Ariño, Sílvia Morell, (3) Nona Perez, Marina Cordobés, Maica Garcia, (2) Judith Forca, (2) Judith Prats, Ekaterina Tankeeva, (1) Laura Barzon i Ainara Farre.
CN Mataró: Blanca Colominas, Laura Vicente, Helena Lloret, Anna Gual, (1) Brigitta Gaynell, Irene Gonzalez (1) Clara Cambray, Cristina Nogue, Marta Bach, Maria Bernabe, Anna Espar, (6) Queralt Bertrand i Lorena Derenty
Àrbitres: Raúl Torres Pérez i Roberto Cerezo Crespo.
Parcials: 4-3,4-1, 1-4 i 1-2.

Foto portada: les jugadores del CN Sabadell, a la piscina de Can Llong. Autor: @cn_sabadell via Twitter.