El president del CN Sabadell, Claudi Martí. Autor: David B.

Indignació al CN Sabadell pel desenllaç de les lligues de waterpolo

El president del CN ​​Sabadell, Claudi Martí, ha mostrat el seu desacord amb la decisió presa de forma majoritària per la RFEN i els representants dels clubs participants en les lligues Premaat, la divisió d’honor del waterpolo espanyol. La majoria està d’acord en suspendre la resta del calendari de Lliga i donar per vàlides les classificacions de la darrera jornada disputada, la tretzena. Això deixa el CN Sabadell quart en categoria masculina i tercers en categoria femenina. 

El CN Sabadell femení, campió les darreres 9 temporades, ocupa ara mateix la tercera plaça de la classificació amb 30 punts, per darrere del CN Mataró, 36 punts, i CE Mediterrani, 33 punts. La divisió de waterpolo que presideix Ángel Moliner ha donat per bona i definitiva aquesta classificació, amb el consens de la majoria de clubs que van participar telemàticament a la reunió.

En categoria masculina l’Atlètic Barceloneta, amb 38 punts, es proclama vencedor, i el CN ​​Sabadell ocupa la quarta posició per darrere de CN Barcelona i CN Terrassa. Els nois de Colet sumen 30 punts.

La decisió de la comissió de Waterpolo l’haurà de ratificar la comissió Delegada de la RFEN en què no figura cap representant de la Federació Catalana, com a organisme federatiu. A nivell de clubs no té representació el CN Sabadell. Sí en canvi el CN ​​Terrassa.

Martí estudia emprendre accions legals

El president del CN Sabadell entén que el títol de lliga, segons marca el reglament, es decideix en els playoff, i no accepta la decisió federativa recolzada per la majoria dels clubs de waterpolo. Tant és així que ha indicat que “estudiarem tots els escenaris i no descartem que en els pròxims dies decidim emprendre accions legals contra la Real Federación Espanyola de Natació”.

A part que el Club Natació Sabadell es pugui sentir perjudicat per una decisió presa en circumstàncies excepcionals, no és menys cert que la col·laboració de l’entitat amb el màxim organisme rector de la natació espanyola ha estat total en els últims temps, oferint les seves instal·lacions per organitzar diverses competicions nacionals de primera línia com les Copes del Rei i la Reina i l’Open de Primavera, en el qual s’havia de decidir la Selecció Olímpica.

Foto portada: el president del CN Sabadell, Claudi Martí, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.