Copa de la Reina. Autora: Dihör

Reines del waterpolo de nou (11-9)

El Club Natació Sabadell ja té una nova Copa de la  Reina a la butxaca, la 15ª de la seva història. La final contra el Sant Andreu ha resultat d’allò més disputada però finalment ha caigut del costat de les jugadores de David Palma per 11 a 9

Pilota pel Sabadell gràcies a Anni Espar, atac vallesà de Magy Steffens però tir neutralitzat per la portera andreuenca Paula Nieto, la titular Maria Elena Sanchez no ha jugat per lesió. Rut Ariño inaugura el marcador de vaselina davant l’estupor de Laura Ester. El joc molt controlat per les dues formacions, no en va són els dos primers equips de la Lliga espanyola, abans de concloure el quart, Judith Forca empata 1-1. Pili Peña, ex sabadellenca, descartada pel Club, va ser l’autora del segon gol andreuenc 1-2. David Palma en les seves al·locucions a les seves jugadores, reconeix que es llança molt malament, i és que l’Astralpool, s’ha trobat un rival molt incòmode. Malgrat tot abans de concloure el quart Maica Garcia ha pogut empatar 2-2.

Després de la represa Silvia Morell ha sorprés Laura Ester, i ha tornat a col·locar per davant al quadre andreuenc, això si, per poc temps perquè una vaselina d’Anni Espar els va tornar a les taules. Steffens, col·loca el 4-3, però conscients que en aquesta final cal jugar al límit i no errar una sola jugada. Keunning va retornar l’electrònic a les taules. Res resolt, i molta emoció en l’aigua i en les grades. Més efectivitat en els llançaments per part de les andreuenques, però, el Sabadell està acostumat a aquests partits. Anna Gual, a prop del final del quart situa el marcador en 4-5.

un moment del partit de la Copa de la Reina. Autora: Dihör

Un partit amb un nivell molt diferent als jugats en les fases prèvies de quarts de final i semifinals, i és que les dues formacions tenen les millors plantilles i un rodatge molt important a nivell internacional que s’evidencia en la finalíssima.

Tercer quart. pilota pel Sabadell. Marina Cordobés expulsada per acumulació de targetes, un problema important per a David Palma. Pili Peña torna a marcar per la formació andreuenca 4-6. El que comença a comprometre la consecució del títol per a l’Astralpool. En contraatac Judit Forca fa pujar el cinquè gol sabadellenc i després aconsegueix el seu tercer gol del partit, desè del torneig que retorna l’equilibri en el marcador. Un penal transformat per Anni Espar col·loca al Sabadell en avantatge a l’electrònic, en un dia en que s’ha fallat una mica en els tirs. Però l’emoció segueix i Daniela Jakovics empata de nou. Un partit molt tens, en què els minuts afavoreixen a l’equip de Javi Aznar, que mai ha assolit una Copa. Anna Gual, torna a avançar 7-8. Un gran treball de Paula Nieto a la porta andreuenca, malgrat la seva tendinitis, para les ànsies golejadores de les sabadellenques.

Els últims minuts de molts nervis a la banqueta vallesana. Pilota per Bea Ortiz. Judit Forca, aconsegueix els 8-8 i Bea Ortiz in extremis col·loca el 9-8, que donades les circumstàncies té un valor immens. Però Maica Garcia aconsegueix el 10-8 a cinc minuts quinze, per al final. Pili Peña, ha fet valer la seva veterania i ha situat l’electrònic en 10-9. Després de les instruccions de David Palma al temps mort, Maggi Steffens aconsegueix un golàs 11-9 a 2,15 minuts. Judit Forca en una vaselina se la juga per resoldre, però no ho aconsegueix. Les vallesanes han resistit i han culminat la seva tercera victòria consecutiva i la quinzena de la seva història.

Judit Forca ha rebut el títol de màxima golejadora de la competició amb onze gols, quatre en el partit de la final.

CN Sabadell Astralpool (11): Laura Ester, Matilde Ortiz, Anna Espar (2), Bea Ortiz (1), Gisela Farre, Margaret Steffans (2), Marina Cordobes, Maica Garcia (2), Judith Forca (4), Nona Perez, Olga Domènech, Paula Leiton, Ainara Farré.
Sant Andreu (9): Maria Elena Sanchez, Pili Peña (3), Anna Gual (2), Ana Rubio, Sílvia Morell (1), Ruth Ariño (1), Danijela Jakocvich (1), Brigitte Sleeking, Maria Palau, Maartje Keuning (1), Paula Crespi, Paula Sanchez i Paula Nieto.
Arbitres: Belen Ruiz i Yolanda Ruiz.