España - Hungría

Lliga Mundial a Can Llong: Espanya 11- Hongria 10 als penals

Segona confrontació de la Lliga Mundial, Espanya repeteix l’escenari de Can Llong on les noies que entrena Miki Oca van sortir molt forts disposades a no deixar-se controlar per una autèntica potència del waterpolo mundial com és Hongria, a la qual les espanyoles van superar al Mundial de Gwanju. La veritat que des de 2016 les magiars no han aconseguit guardons.

Va inaugurar el marcador Espanya per mitjà de l’egarenca Paula Leiton 1-0, després minuts més tard Ru Tarragó de penal va ampliar l’avantatge a 2-0. Bon joc d’Hongria, però la gran actuació de la portera del combinat nacional i del CN ​​Sabadell Laura Ester, va mantenir sense puntual a les hongareses. Bea Ortiz va llançar un altre penal, però va errar l’exsabadellenca, ara a les files de l’Terrassa el tret es va estavellar al travesser. Amb 2-0 va concloure el primer quart, d’una trobada en què Espanya estava disposada a anotar el seu segon triomf a la Lliga Mundial, que en veritat serveix per rodar-se una mica de cara a l’Europeu de gener que es disputarà a Budapest. Bea Ortiz, amb un xut al segon pal, va anotar el 3-0 que sense solució de continuïtat ens va portar a l’4-0 transformat per Anni Espar. L’Hongria que vam veure a Can Llong no és la que podríem esperar, però es tracta d’un equip en formació que voldria donar una bona imatge a casa al continental. Anni Espar va transformar el cinquè gol d’Espanya. Va arribar molt tard el primer gol d’Hongria de la mà de Greta Gurisati 5-1. Que posteriorment en el màxim càstig va fallar. Abans de concloure el segon quart Maica Garcia va col·locar el 6-1.

Després del descans Bea Ortiz va ampliar l victòria espanyola 7-1, davant d’una Hongria poc encertada. Judit Forca va arribar a l’8-1, però Kovacsne, marc el segon gol hongarès i Rybaska sense solució de continuïtat va anotar el tercer. 8-3 i com si haguessin deixat anar tot el potencial hongarès Gurisatti va pujar a l’electrònic el 8-4. En l’últim quart les de Miki Oca van tornar defensar però Hongria deslligada va arribar a l’8-6, un últim quart imprevist, perquè les espanyoles jugaven amb molta tranquil·litat. Arribo el 8-7 de Kesthzeli-Nagy. Nervis perquè en aquest últim període de joc, les hongareses van deslligar la seva fúria golejadora. A menys de tres minuts Hongria empata a 8 (Illes) Espanya no va saber resoldre en l’última jugada i va haver d’anar als penals. Aquí després de fallades per ambdues parts Paula Leiton va sentenciar per a Espanya, després d’una bona tasca de Laura Ester sota els pals. La reacció hongaresa, probablement ningú l’esperava, però ha estat una bona lliçó perquè Espanya es prepari per a l’Europeu, i els restants partits de la Lliga Mundial

Espanya: Ester, Pascual, Espar, (2) Ortiz, (3) Tarrago (2) Lopez, Aznar, Penya, Forca, (1) Crespi, Garcia, (1) Leton (2) i Sanchez.
Hongria: Kovavsne, Mate, Antal, (1) Gurisatti (3) Rybansca, (1) Garda, (1) Illes, (2) Nagy (2), Leimeter, Gyongygossi, Csabai, Valy, i Gangl.
Àrbitres: Anna Gontxarenko d’Ucraïna i Stanko Ivanovski de Montenegro.