Maica Garcia, Laura Ester i Judith Forca, campiones d’Europa amb Espanya

Espanya en un extraordinari partit va vèncer a Rússia en la final del campionat d’Europa de waterpolo que es va disputar al Duna Arena de Budapest. El resultat final va ser de 13-12, i reflecteix l’atapeït que va estar l’electrònic durant tot el partit amb moments de superioritat per part dels dos equips i parcials de 3-4, 5-4, 3-2, i 2-2. En l’últim quart, el temps mort sol·licitat per l’entrenador rus, va motivar l’anul·lació d’un gol per al seu equip que va resultar providencial perquè les espanyoles poguessin concloure la trobada sense més pressions.

Laura Ester, millor portera de la temporada passada, va demostrar que no en va li van atorgar aquest guardó i va realitzar un excel·lent paper sota els pals. Maica Garcia (4 gols) i Paula Leiton (1) van resultar fonamentals en la seva posició de boia, per coordinar el treball de la resta de l’equip. La participació de les tres jugadores de l’CN Sabadell, Maica Garcia, Laura Ester i Judit Forca, va constituir una important aportació a la feina del combinat nacional.

Amb aquesta victòria davant Rússia i el consegüent títol continental el palmarès del waterpolo femení és el següent: una plata olímpica (Londres 2012), un títol mundial (Barcelona 2013) i dues plates (Budapest 2017 i Gwanju 2019) i dos ors europeus (Budapest 2014 i 2020), una plata (Màlaga 2008) i un bronze (Barcelona 2018).

Espanya 13: Laura Ester; Marta Bach, Anna Espar (2), Bea Ortiz (2), Roser Tarragó (2), Clara Espar (1), Pili Peña (1), Judith Forca, Paula Crespí, Maica García (4), Paula Leiton (1) . No van jugar, Irene González i Maria Elena Sánchez.
Rússia 12: Karnaukh; Bernseva (1), Prokofyeva (4), Karimova (1), Borisova, Gorbunova (2), Serzhantova (2), Simanovitx, Timofeeva, Soboleva (2), Ivanova, Fedotova. No va jugar Ustiukhina.
Marcador: 0-1, Gorbunova, 1-1 Ana Espar, 2-1 Tarragó, 2-2 Karimova, 2-3 Prokofyeva, 3-3 García, 3-4 Serzhantova (segon quart) 4-4 Penya 4-5 Soboleva , 5-5 Ortiz, 6-5 Ortiz, 6-6 Soboleva, 7-6 García, 7-7 Gorbunova, 8-7 Tarragó, 8-8 Prokofyeva (tercer quart) 8-9 Prokofyeva, 8-10 Bersneva, 9 -10 García, 10-10 Ana Espar (quart quart) 11-10 Clara Espar, 12-10 García, 13-10 Leitón, 13-11. Prokofyeva, 13-12 Sherzhantova.