Foto portada: Motos. Foto: Federació Catalana de Natació.

El porter del CN Sabadell, suspès per presumpte dopatge

El porter del primer equip de waterpolo del CN Sabadell, i porter suplent de la selecció nacional, ha estat suspès cautelarment per la Reial Federació Espanyola de Natació, a instàncies de l’Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l’Esport, per haver donat presumptament positiu per ingerir una substància prohibida.

Fonts de la Reial Federació Espanyola de Natació, consultades per iSabadell, han expressat el desconeixement de la substància que ha ocasionat el presumpte positiu de Motos, i han explicat que l’organisme federatiu s’ha limitat a complir un mandat de l’Agència de Protecció de la Salut, fins que es dilucidi definitivament el tema.

Pepe Motos, haurà de comparèixer davant l’organisme de control i presentar les al·legacions i dades que contribueixin a demostrar que el que presumeix l’Agència no es correspon amb la realitat, i fins i tot sol·licitar la contra anàlisi, amb la mostra de reserva que es té sempre en aquests casos.
Sigui com sigui, la suspensió cautelar de Pepe Motos, causa un important contratemps al waterpolo local i al nacional, ja que Espanya té aquest any Campionat d’Europa a Barcelona, i Motos està en la convocatòria prèvia com a porter suplent.

Precedent: David Meca

En la història de la natació espanyola s’han produït molt pocs casos de dopatge, el més famós, va ser el del nedador sabadellenc David Meca, que després d’una lleu sanció va poder tornar a competir i segueix sent el paradigma dels ultrafondistes espanyols.

Foto portada: Motos. Autor: Federació Catalana de Natació.