Fotos: David B.

Vuitena Final Four per al CN Sabadell

Missió acomplerta. L’equip femení del Club Natació Sabadell jugarà la seva vuitena Final Four de la màxima competició continental, la setena consecutiva. El Club vol la seva cinquena Champions. Ho ha fet després d’empatar a casa a 11 gols contra l’Orizzonte Catania. La victòria a la piscina italiana fa algunes setmanes ha estat suficient per entrar, un any més, a la Final Four.

Els tres gols d’avantatge obtinguts per les vallesanes en el seu desplaçament a Catània, els van permetre preparar el partit de tornada amb certa tranquil·litat comptant que estarien recolzades pels seus incondicionals. L’objectiu de jugar la final a quatre, probablement a Sabadell, els presenta a més un magnífic panorama ja que les russes del Kinef, actuals campiones continentals, van ser eliminades pel Vougliagmeni grec. El mateix va passar amb les hongareses de l’UVSE, derrotades pel quadre italià del Plebiscit de Padova.

Així ha anat el partit

Primer atac del CN ​​Sabadell que conclou amb gol de Bea Ortiz després del primer rebuig de Gorlero, Següent jugada d’atac sabadellenc 2-0 gol de l’esquerra Judith Forca. Rapidesa en resoldre el partit i el pas a la final. Garibotti, en superioritat marca el primer gol italià. Bea Ortiz en un nou atac troba l’electrònic en 3-1, aprofitant la superioritat, un bany per a les transalpines.Van der Sloot marca el segon gol de l’Orizzonte, i l’entrenador David Palma demana més ritme, per a poder desgastar a l’equip contrari molt curt de banqueta de qualitat.Un penal de Marlletta no té mes conseqüències en el marcador però Garibotti empata a 3 a dos minuts del final del quart. Amb l’empat s’arriba al final del primer període.

Autor: David B.
Mati Ortiz, durant el partit. Autor: David B.

A l’inici del segon parcial, Garibotti s’avança en el marcador 3-4, en una jugada de contraatac. Però, Neushul sobre de porta aconsegueix igualar de nou l’electrònic. Les exclusions de les jugadores transalpines no són ben aprofitades per puntuar, però és que el el joc és molt viu i proper. A 1,57 per al descans llarg, Mati Ortiz sobre la porta col·loca el 5-4. Bon treball de Laura Ester sota pals. Reiterats atacs del Sabadell sobre la porta de l’Orizzonte queden en res, i amb la minsa avantatge, sona la botzina.

En l’inici del tercer quart el Sabadell recupera aviat la pilota, però res està decidit i les italianes s’escapen amb freqüència en jugades que només salva en última instància Laura Ester. Al final a 4, 21, Steffens anota el 6-4. En un tir gairebé des de mig camp Aiello, redueix distàncies per al Orizzonte 6-5, Després de la exclusió de Garibotti, Judith Forca col·loca el 7-5. Penal de Aiello que transforma Neushul 8-5. Marletta en superioritat colocal el 8-6 i Olga Domènech, també en superioritat tanca el quart amb el 9-6. El partit està resolt i la Final Four assegurada.

David Palma, amb les seves jugadores. Autor: David B.
David Palma, amb les seves jugadores. Autor: David B.

Últims vuit minuts, que s’inicien amb gol italià de Garibotti, i sense solució de continuïtat el Sabadell marca per mitjà de Judit Forca i el segueix un nou gol d’Aiello 10-8. Garibotti torna a marcar el 10-9. Mati Ortiz veu la tercera exclusió. Falten 3, 50. Garibotti empata a 10. Bea Ortiz, ve a remoure les taules 11-10 a 2,31. Però en superioritat Palmiere torna l’electrònic a les taules 11-11. Poc temps per reaccionar.

Amb taules, però l’eliminatòria guanyada gràcies al 9-12 de l’anada, el CN ​​Sabadell Astralpool es medira en la seva vuitena final a quatre. Bea Ortiz ha reconegut “que el partit s’ha complicat, perquè han vingut molt lluitadores les italianes”. Però el CN Sabadell ja és a les portes de nou del màxim títol continental.

FITXA TÈCNICA

Astralpool Sabadell: Laura Ester, Mati Ortiz, (1) Anni Espar, Bea Ortiz (3) Gisel-la Farre, Margaret Steefens, (1) Marina Cordobés, Maica García, Judith Forca, (3) Kiley Neushul, (2) (Olga Domenech, (1) Paula Leitón, i Ainara Farre.
Ekkipe Orizzonte: Giula Gorlero, Carolina Ioannou, Arianna Garibotti, (6) Roberta Bianconi, Rosaria Aiello, (2) Dorotea Spampinato, Valeria Palmieri, (1) Claudia Marletta, (1) Catharina Van der Sloot, (1) Isse Koolhass, Isabella Riccioli, Roberta Satapaola, i Giuseppina Condorelli.
Parcials: 3-3,2-1,4-2 i 2-5
Àrbitres: Debreceni, (Hongria) i Boudramis (Grècia)

Foto portada: les jugadores del CN Sabadell celebrant el passi a la  Final Four. Autor: David B.