Foto portada: dispositiu de Creu Roja a Fira Sabadell. Autor: cedida.

Fira Sabadell i les escoles Amadeu Vives i Pau Casals, epicentres de la distribució d’aliments

Bona part dels voluntaris de les entitats que donen aliments a la ciutadania amb baixos ingressos és gent gran. Ara estan en major risc i moltes entitats no donen a l’abast. Davant la situació excepcional s’ha centralitzat la distribució dels lots d’aliments a Fira Sabadell. S’habilitaran dos punts més. Només mitja dotzena d’entitats mantenen el seu ritme habitual.

Segons informa l’Ajuntament, algunes entitats del Rebost Solidari (n’hi ha més de 20) no poden seguir distribuint aliments ja que els seus voluntaris són sobretot gent gran, en risc per la pandèmia del nou coronavirus. Ara a Fira Sabadell es centralitza bona part de l’atenció. Els usuaris del Rebost seran contactats sobre la data i hora en què han de recollir els lots per evitar concentració de persones. La distribució la faran voluntaris de Creu Roja. De fet, ja han començat a fer-ho aquest mateix dijous i hi tornaran tot dilluns. S’apliquen mesures de seguretat per reduir el risc de contagi, com separació entre persones, gel antisèptics i altres.

Malgrat que Fira Sabadell aplegarà el gruix de la distribució d’aliments durant l’estat d’alarma, hi haurà dos punts més. Al sud s’habilita l’escola Amadeu Vives, a l’Eixample, com a punt de distribució, també de la mà de Creu Roja. I al nord, el punt de distribució serà l’escola Pau Casals, a la Concòrdia.

S’estudia un alberg per a persones sense llar

D’altra banda, la Generalitat ha recomanat habilitar un allotjament temporal per a persones sense llar durant la pandèmia. L’Ajuntament està estudiant com habilitar un espai i a través de les entitats socials que treballen amb les persones sense llar, per exemple la mateixa Creu Roja o Càritas, s’ha garantit que puguin menjar i dutxar-se cada dia.

Foto portada: dispositiu de Creu Roja a Fira Sabadell. Autor: cedida.