Foto portada: militars, a la residència del carrer Sant Joan, al Centre, aquest dijous al matí. Autor: David B.

La fiscalia de Sabadell té 4 investigacions penals i 26 a civils a les residències

La fiscalia investiga quatre residències de l’àmbit de Sabadell a nivell penal i 26 a nivell civil per la resposta a la crisi del coronavirus. La Fiscalia General de l’Estat ha informat aquest dimecres sobre les investigacions, tot i de forma genèrica ja que el ministeri públic s’ha limitat a acumular en un document les dades facilitades per les diferents fiscalies.

De les 38 denúncies penals a tota Espanya, s’ha passat a 109 investigacions de fiscalia. En una dotzena de casos, ja hi ha oberta investigació judicial a l’observar-se indicis de delictes. També hi ha algunes d’arxivades.

Sense comptar les investigacions obertes ja arxivades, a Catalunya hi ha 24 investigacions penals obertes, 10 a la ciutat de Barcelona i 14 a la resta de Catalunya. Quatre d’elles corresponen a la fiscalia de Sabadell, que abasta el partit judicial de Sabadell, amb els següents municipis: Sabadell, Castellar, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Gallifa, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua i Sentmenat.

A més, hi ha diligències informatives o pre-processals d’àmbit civil de protecció a persones vulnerables. En aquest cas a Catalunya s’han obert 78 expedients de seguiment. Un de cada tres, 26 en total, a Sabadell.

El coronavirus a les residències de Sabadell

Un 5 per cent de la població de les residències de Sabadell ha mort per coronavirus, segons les dades facilitades pel departament de Salut. Dades fins el dia 20 d’abril. Així dels 1.350 residents, hi ha hagut fins aquella data 227 contagis i 75 morts.

Contagis a centres residencials

Altres residències del partit judicial de Sabadell han patit forts brots de contagi. Així ha succeït a la residència Assís de Sant Quirze, amb una vintena de morts, a Residencial Palau, a Palau, amb desenes de defuncions, o a la residència Gravi, a Polinyà, amb tres morts fins ara.

Més informació:

Foto portada: militars, a la residència del carrer Sant Joan, al Centre, aquest dijous al matí. Autor: David B.