Rosa Maria Gotés

La Generalitat atorga el títol de mestra artesana a la fornera Rosa Maria Gotés

 

La Generalitat de Catalunya ha reconegut la llarga trajectòria com a mestra artesana alimentària a la fornera sabadellenca Rosa Maria Gotés, del Forn Gotés-Tot Teca del carrer Sant Pau.

L’atorgament del guardó es s’ha realitzat en una cerimònia de lliurament de diplomes de Mestres Artesans Alimentaris de l’any 2014, i el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador dels anys 2014 i 2015, al Palau de Pedralbes de Barcelona, en presència del conseller en funcions d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, i del director general d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa.

Rosa Maria Gotés, fornera de segona generació i amb més de 30 anys d’ofici, s’ha mostrar molt satisfeta de la decisió de la Generalitat perquè “és un reconeixement a molts anys de feina que ja va engegar el pare”.

Treballo amb molta vocació i dedicació per elaborar un pa de qualitat i saludable, amb els millors ingredients, respectant la tradició, però aportant innovació”.

La fornera creu que des d’Agricultura “han valorat el fet de mantenir un ofici que semblava que fa uns anys es perdia. Som pocs els que el mantenim realment d’una manera tradicional. Jo treballo amb un forn de llenya i ho elaboro tot a mà. Només tinc la màquina de pastar”, va assegurar Gotés.

En aquesta edició s’ha homenatjat a 29 mestres artesans alimentaris, deu dels quals són forners. Rosa Maria Gotés és l’única fornera artesana que ha rebut aquest reconeixement en tot el Vallès.

Foto portada: Rosa Maria Gotés en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Els comentaris estan tancats