La patronal Pimec presenta l’acte #diguemprou

La patronal de la petita i la mitjana empresa Pimec ha presentat aquest dijous l’acte reivindicatiu ‘Diguem prou’ (#diguemprou), que farà el 19 de març a Barcelona. Consideren que s’està enfoncant malament la sortida de la crisi i que no es tenen en compte les prioritats del teixit econòmic català.

La delegació vallesana de Pimec ha presentat l’acte a Sant Cugat. De moment, una cinquantena d’empreses del Vallès Occidental han confirmat la seva prèsencia. En total s’han inscrit més de 800 empresaris catalans, així com autònoms, associacions i gremis.

La patronal creu que les mesures aprovades pels diferents governs alenteixen la sortida de la crisi, no generen ocupació i frenen el progrés de Catalunya. Asseguren que hi ha grans dificultats per iniciar una activitat econòmica. A més, el vicepresident del consell de Pimec Comerç, Eduard Gutés, s’ha mostrat preocupat per la llei d’Unitat de Mercat a nivell estatal i les seves afectacions. També preocupen els horaris comercials, els augments dels costos a la Seguretat Social, la pujada de les qüotes als autònoms, el preu de l’energia, la pressió fiscal, la manca de crèdit, les “reiterades” inspeccions de tot tipus i les traves administratives.

El 19 de març la patronal posarà a disposició de l’empresariat vallesà un dispositiu per a desplaçar-se fins a Barcelona. Volen que l’acte sigui un clam i fer arribar a la Generalitat i el govern central un manifest recollint propostes i demandes.

Foto portada: presentació de la jornada ‘Diguem prou’ aquest dijous. Autor: Pimec.