La plaça de Sant Roc s’omple d’estelades per l’autodeterminació

  • Reclamen una consulta d’autodeterminació per al 2014.

  • Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, ha assegurat que avui és un dia històric.

L’entitat Sabadell per la independencia ha concentrat més de 200 persones a la plaça Sant Roc a favor del dret a decidir i per demanar una consulta d’autodeterminació.

Centenars d’estelades i un gran nombre de  pancartes on es podía llegir: “Catalonia: New European State (Catalunya, nou Estat d’Europa)”, han acompanyat als membres de l’Assemblea Nacional Catalana i de la seva delegació sabadellenca, Sabadell per la Independència, en la concentració al centre de la ciutat.

Els concentrats han llegit un manifest on han demanat al govern de la Generalitat de Catalunya que la consulta d’autodeterminació es realitzi no més tard de l’any 2014 i que es faci amb una única pregunta que no porti a cap tipus de confusió.

Coincidint amb què el Parlament de Catalunya ha donat llum verda al dret a decidir, l’Assemblea Nacional Catalana s’ha compromès a treballar per aconseguir el suport majoritari de tots els catalans per a la construcció d’un Estat propi.

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (i exregidora a Sabadell per ERC), ha demanat als presents que tinguin fe en el “coratge i valentia” dels catalans i ha afirmat que “junts ho aconseguirem”.

Després de la lectura del manifest realitzat per diversos membres de Sabadell per la Independència, s’ha tancat l’acte amb crits d’independència.

Foto portada: Un moment de la concentració. Autor: David B.