Textil Bros. Autor: David B.

La tèxtil Bros tancarà la seva fàbrica

L’empresa Bros SA de Sabadell ha presentat Expedient de Regulació d’Ocupació per tancar la fàbrica. Una decisió que porta com a conseqüència l’acomiadament de 25 persones. El sindicat Comissions Obreres rebutja l’ERO.

Tints Bros ha presentat un ERO i acomiadarà la totalitat de la seva plantilla, de 25 persones. CC.OO considera que l’empresa és viable i rebutja el tancament. Asseguren que les causes econòmiques que addueix la direcció no justifiquen l’expedient. CC.OO exigeix la retirada de l’ERO i demanen que la direcció s’assegui a negociar una sortida que garanteixi la continuïtat dels llocs de treball.

Bros és una empresa textil històrica de Sabadell. Està especialitzada en tints i filatures. Segons El Gremi de Fabricants de Sabadell 1559-2009 va ser fundada per Antoni Bros Bosch l’any 1875 com una empresa de tintoreria al centre de Sabadell. Els Bros formen part d’una nissaga familiar, iniciada per Antoni Bros i continuada per fills, néts i besnéts. La fàbrica està ubicada al quilòmetre 2 de la carretera de Prats de Lluçanès des de l’any 1974 a tocar de l’església de Sant Vicenç de Jonqueres.

Foto portada: la fàbrica, aquest dimecres. Autor: David B.