Foto portada: efectes de la ventada al torrent de Colobrers. Foto: La Colla dels Dimecres.

L’ACA retirarà els arbres caiguts durant la ventada al torrent de Colobrers

L’Agència Catalana de l’Aigua invertirà alguns milers d’euros a Sabadell per retirar d’arbres en diversos trams de riu. L’objectiu és evitar desbordaments quan plogui. L’actuació afecta quatre espais de Sabadell.

Entre ells, un dels ecosistemes locals més fràgils i molt afectat per les ventades, el torrent de Colobrers, també coneguts com La Tosca. La ventada del desembre el va afectar especialment, complicant molt l’accés i la mobilitat per un zona molt estimada a la ciutat.

Ara el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua ha inclòs La Tosca entre les set actuacions que es faran a Sabadell, i també a Terrassa. El pressupost global és de 79.000 euros. L’ACA ha estimat així la petició feta pel consistori sabadellenc.

Tres espais

A Sabadell es treballarà, com ja s’ha dit a Colobrers, i també als torrents de La Serra (a Torre-romeu) i a Can Mimó. Es destinaran 36.000 euros per retirar arbres i així evitar danys en cas de registrar-se pluges intenses. Es vol recuperar la capacitat hidràulica dels torrents.

Foto portada: efectes de la ventada al torrent de Colobrers. Foto: La Colla dels Dimecres: ‘Dimecres 11 de març de 2015‘.