Foto portada: la regidora de Cicles de Vida, Marisol Martínez, i la presidenta de la Coordinadora de Casals de Gent Gran, Teresa Sererols. Autor: J.d.A.

Vacances de la gent gran amb 2.400 places per a una desena de destinacions

El programa de vacances de la gent gran, Sortim i Compartim, ofereix enguany una desena de destinats amb 2.400 places d’entre tres i cinc nits. El termini d’inscripció comença el 19 de juliol i s’allargarà fins el dia 15 de setembre. Només el 7 per cent de les persones residents a Sabadell majors de 65 anys en fan ús.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora de Cicles de Vida, Marisol Martínez (Guanyem) ha assegurat que aquest cop es potencien les destinacions de proximitat, amb la recuperació de les colònies de proximitat i curta estada (tres dies). “Volem arribar a persones que no acostumen a sortir, que es queden a casa, i oferir-los un petit tast”, manté la regidora en relació als viatges a Lloret i Peñíscola (Castelló). El preu és de 180 euros per tres nits, amb transport. En total, unes 200 places.

Hi ha dues modalitats més de viatges de proximitat: el programa d’excursions a peu que coorganitza la UES a Escaldes (Andorra), per 340 euros cinc nits. I també, novetat: termalisme social a Vallbona de les Monges per 340 euros. Les places del programa d’excursions naturals “s’han duplicat”, segons Martínez, arribant al centenar, mentre que l’opció termal és nova.

Viatges a la resta d’Espanya i Europa 

El programa es complementa amb viatges a la Península, a Iruela (Jaén) i Noreña (Astúries), en AVE i amb un preu de 515 euros per cinc nits. Els viatges europeus seran a Vicenza (Itàlia), Mlini (Croàcia) i Lublin (Polònia), i també a Budapest (Hongria). El preu és de 645 euros per cinc nits amb avió.

Terminis

El termini d’inscripció de les vacances de la gent gran comença el 19 de juliol i acaba el 15 de setembre. Es dirigides als empadronats a Sabadell nascuts abans de 1957. Les inscripcions es presenten de forma presencial a les oficines d’atenció ciutadana.

Bonificacions

Les persones amb rendes inferiors a 368,9 euros mensuals tenen una bonificació del 60 per cent. Si la renda és inferior a 569,12 euros la bonificació és del 50 per cent. Malgrat tot, i segons dades de la regidora, només el 7 per cent del col·lectiu fa ús d’aquest programa. En aquesta línia s’han introduït les novetats, buscant que més persones en puguin gaudir. L’empresa que gestionarà el programa durant els dos propers anys és la Unió Temporal d’Empreses Duero-Zoetrope. Aquesta última empresa organitzava els viatges de la tercera edat durant els governs socialistes i després d’un any sense fer-ho ha estat l’adjudicatària del programa.

Indemnització de Vueling

Els viatges seran fora de la temporada alta, a partir d’octubre. L’any passat es van programar viatges en el pic turístic però segons Martínez “no podem controlar llavors tan bé els estàndarts de qualitat. En temporada alta és molt difícil canviar un grup d’hotel si no s’adapta a les necessitats o tenir comoditats en un viatge”. Martínez també ha anunciat que l’aerolínea Vueling ha indemnitzat amb 200 euros per viatges les 50 persones que van patir un retard en un vol des de París (més info: ‘Denuncien deficiències en el programa Sortim i compartim‘).

Coordinadora de Casals

D’altra banda, el programa Sortim i Compartim dóna difusió als viatges que organitza la Coordinadora de Casals de Gent Gran de Sabadell, que inclou viatges a Dubai, Xipre, el Carib, ciutats europees o creuers per la Mediterrània. També hi ha estades a ciutats espanyoles.

Foto portada: la regidora de Cicles de Vida, Marisol Martínez, i la presidenta de la Coordinadora de Casals de Gent Gran, Teresa Sererols. Autor: J.d.A.