Prevenció Cancer de pell. Autor: David B.

Les farmàcies sabadellenques ajuden a detectar els riscos de patir un càncer de pell

La  segona edició de la campanya per avaluar els factors de risc de patir càncer de pell ‘Abans de deixar-t’hi la pell’, que es va iniciar el passat 23 de maig, ha instal·lat aquest dimarts una carpa a la plaça Doctor Robert.

A la carpa posada en marxa pel, en col·laboració amb el Grup de Melanoma de l’Hospital Clínic de Barcelona es detecten els possibles riscos de patir un càncer de pell a través d’un qüestionari de salut i una regleta dermatològica que permet mesurar les lesions pigmentades amb més precisió i després poder prendre les mesures adients per prevenir-lo.

Durant les tres setmanes que dura la campanya, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants per tal que avaluïn els seus factors de risc de patir càncer de pell. Després de respondre un breu qüestionari amb preguntes relacionades amb el control dermatològic que segueixen, l’ús que fan de les cremes solars, antecedents familiars o si presenten lesions semblants a les que recull un atles que els mostra el farmacèutic, es procedeix a l’avaluació del nombre de lesions pigmentades en els dos braços i l’orientació sobre les mesures de prevenció en funció del seu risc.

En cas que no presentin els factors de risc o que el presentin, però ja estiguin sota control mèdic, se’ls entrega un fulletó amb consells sanitaris sobre com protegir-se del sol adequadament i no estar exposat als seus efectes perjudicials; en cas que existeixin factors de risc, a més dels consells sobre protecció solar, se’ls recomana una revisió mèdica per fer un seguiment. 

90 per cent de curació

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona calcula que el 50 per cent dels majors de 65 anys patirà un càncer de pell. Aquest càncer és un dels que té millors perspectives de curació si es detecta de forma precoç, ja que el 90 per cent dels càncers cutanis es poden curar si es diagnostiquen a temps.

Foto portada: carpa instal·lada a la plaça del Doctor Robert. Autor: David B.