Plaça Espanya. Autor: David B.

Les obres de la plaça d’Espanya es reprendran quan haurien d’acabar

Les obres de la plaça d’Espanya es reprendran a final d’aquest mes de novembre. Segons l’associació de veïns de Torreguitart està previst que les actuacions durin de sis a vuit mesos. El president de l’Associació, Antonio Recio, assegura que es manté el projecte original, amb un pressupost d’1,19 milions d’euros.

L’Ajuntament ha aprovat un nou calendari d’obres a la plaça d’Espanya. Finalment, les obres restants començaran l’última setmana de novembre. Aquest dimecres, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor del districte 3, Gabriel Fernàndez (ERC), es van reunir amb el president de l’Associació de Veïns de Torreguitart, Antonio Recio, a qui van anunciar el nou calendari, i la mateixa associació l’ha anunciat a través de Facebook.

Ens van dir que el dia 27 de novembre començaran les obres, que en un principi serà l’arribada dels camions, deixar el material, començar a agafar l’espai, etc, que es pararien per Nadal i que es reprendrien al gener”, assegura Recio a iSabadell.

El nou calendari, segons Recio, preveu que les obres arrenquin a final de novembre i que s’allarguin fins als mesos de maig o juliol de l’any vinent. Recio destaca que el projecte “és el mateix que es va pactar entre l’Ajuntament i l’Associació”. El passat mes de gener el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), va explicar que les obres busquen convertir l’espai en una gran zona verda (més info: ‘Guerrero (Espai Públic): “la plaça d’Espanya serà com un petit bosquet dins la ciutat”‘).

Plaça Espanya. Autor: David B.
Les tanques seguiran a la plaça d’Espanya uns quants mesos. Autor: David B.

Davant el retard en les obres, el dirigent veïnal assegura que “tenim tants reptes i coses que no s’acaben d’enllestir que fins que no estigui al sac i lligat, precaució”.

També tenim el problema que ha sortit aquesta mateixa setmana en una reunió amb l’Ajuntament pel tema del parc del Nord. Hi ha una mica de desconfiança, és a dir, jo t’escolto [al govern local], però volem fets”, explica Recio.

El gener del 2016 va acabar la primera fase d’obres de la plaça d’Espanya. Un any després, el mes de gener d’aquest any, l’aleshores regidor de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant (Crida) i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, van anunciar que les obres acabarien definitivament entre aquest mes de desembre o el proper mes de gener. Serracant assegura a aquest mitjà que no es tracta d’un problema de diners “que hi són”, sinó que el retard es deu a causes administratives.

Foto portada: la plaça d’Espanya, aquest divendres. Autor: David B.