tercera edició de la campanya Mou-te per l’Esquitx- Kilòmetre Solidari. Autor: cedida.

L’Esquitx recorre els darrers metres del “kilòmetre solidari”

L’Associació Juvenil Esquitx ha organitzat per quart any consecutiu la campanya Mou-te per l’Esquitx- Kilòmetre Solidari amb l’objectiu d’aconseguir un mínim de 3.010 euros per mantenir obert l’Inserjove, un programa d’inserció juvenil de l’Esquitx que està en risc de desaparèixer.

Un total de 43 voluntaris formen un equip de corredors que faran la Cursa Popular de la Festa Major de Sabadell amb la samarreta de l’Associació Juvenil Esquitx i es comprometen a través de les xarxes socials, sobretot, a vendre kilòmetres per recaptar els diners.

El programa Inserjove està a punt de desaparèixer perquè no hi ha prou finançament públic. Aquest projecte de l’Esquitx ajuda una seixantena de joves a trobar feina i formar-se per tenir un futur millor.

“Portem quatre edicions i aquest any és el que més ens està costant aconseguir l’objectiu. Tot i així, estem segur que arribarem a l’objectiu que tenim establert”, ha assegurat el coordinador de l’Associació Juvenil Esquitx, Sergi Asensio.

Un dels corredors de la campanya és Roger Baldomà. Serà la segona vegada que hi participa i considera que la gent que està en una situació més privilegiada que d’altres han d’ajudar i aportar el seu gra de sorra al món. A més, ha assegurat que qualsevol pot aportar, encara que sigui un euro, per aconseguir l’objectiu.

Aquesta campanya és una victòria doble perquè els nens surten guanyant i els voluntaris tenim l’oportunitat de treballar amb un entrenador personal i conèixer a gent que és apassionada de l’esport igual que tu”, ha puntualitzat Baldomà.

Jordi Mas és un dels participants més fidels a la campanya perquè aquesta serà la quarta vegada que hi participa. És un apassionat de l’esport i des de fa cinc anys, que va decidir dedicar una part del seu temps a córrer, sempre que ha pogut ho ha fet en curses solidàries. Mas considera que “és important fer aquest tipus de campanyes perquè es poden finançar projectes com el Inserjove, per donar una oportunitat als joves per a que puguin tenir un futur millor”.

“Encara no és segur que pugui córrer la Cursa Popular de la Festa Major de Sabadell perquè tinc una lesió des del gener. Tot i així, la intentaré fer caminant perquè és per una bona causa. Animo a la gent a què s’apunti, no solament a aportar diners, sinó a córrer”, ha assenyalat Mas.

Micromecentatge per mantenir l’entitat

A través de la plataforma migranodearena.org l’Esquitx va crear el passat 17 de juny un repte per aconseguir els 3.010 euros que tenen per objectiu i que la ciutadania fes les donacions a través d’aquesta pàgina comprant un kilòmetre solidari.

En edicions anteriors es van mobilitzar 170 voluntaris i es van recaptar al voltant de 14.000 euros per finançar projectes al centre juvenil. A més, els participants s’han pogut preparar cada any per córrer la Cursa Popular de la Festa Major de Sabadell.

La campanya Mou-te per l’Esquitx – Kilòmetre Solidari fins a l’11 de juliol ha rebut una trentena de donacions i acumulen 1.120 euros. La campanya es mantindrà oberta fins el pròxim 21 de juliol per intentar arribar als 3.010 euros.

Foto portada: tercera edició de la campanya Mou-te per l’Esquitx- Kilòmetre Solidari. Autor: cedida.