OSV Escoles - A-cordant

75 alumnes creen dues orquestres de la mà de la Simfònica del Vallès

La creació de dues orquestres, una a l’escola Agnès Armengol i l’altre a l’escola Joaquim Blume, s’emmarca dins del projecte A‐cordant que té com objectiu difondre la formació artística de música i teatre entre els infants dels diferents barris de Sabadell.

Aquest nou projecte impulsat per l’Ajuntament i l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), a part de la creació de les dues orquestres, compta amb tallers de guitarra a dues escoles del nord de la ciutat (CEIP Sant Julià i CEIP Calvet d’Estrella), activitats de coral i de teatre en horari de migdia als centres dels Plans Educatius d’Entorn (PEE) amb servei de menjador gestionat per l’Ajuntament.

Presentació del projecte, aquest divendres. Autor: Ajuntament / cedida.
Presentació del projecte, aquest divendres. Autor: Ajuntament / cedida.

L’Orquestra Simfònica del Vallès ha iniciat aquest curs el projecte A‐cordant, creant dues orquestres de corda en dos centres educatius on els alumnes no acostumen a tenir accés a una formació musical més enllà de l’escola. Els 75 alumnes de quart de primària que han participat en aquest projecte aprendran a tocar els instruments (violins i violoncels), de la mà dels músics professionals de l’OSV amb el suport del professorat de música de l’escola. A més, els participants tindran l’oportunitat d’intervenir en un dels concerts de la temporada de la Simfònica del Vallès.

El gerent de l’OSV, Oscar Lanuza, ha destacat que “amb l’A‐cordant, l’OSV avança en la voluntat d’acostar‐se cada cop més al públic i al conjunt de la ciutadania, a través de formats innovadors i en el seu compromís amb la música per a tothom i especialment amb l’àmbit educatiu”.

Foto portada: alumnes participants al projecte. Autor: Ajuntament de Sabadell.