-
Les receptes més repetides són els cupcakes, els pastissos fondant i les galetes decorades.
-
Molts establiments també ofereixen cursos de rebosteria.
Monopolitza Instagram i Facebook i omple les panxes més goloses. La rebosteria americana ja és present arreu, després d’haver revolucionat la pastisseria tradicional a base d’una fórmula renovada i dissenys inverosímils.
A Sabadell, la seva popularitat ja ha convençut un mínim de tres pastisseries, una empresa d’olis i una de materials de construcció. Voleu saber quins són? Us agrada aquest tipus de rebosteria?
Boles del món, samarretes del Sabadell, conills saltant o capses de Tiffany’s. Les possibilitats són quasi infinites quan es tracta de fondant, una massa ensucrada emmotllatble i pal de paller de la rebosteria americana. Gràcies a ell, les receptes han guanyat una estètica sense precedents, i les ha catapultat arreu del món.
Sabadell no n’és una excepció, i així ho hem comprovat els últims anys amb l’aparició d’uns quants locals on podem comprar rebosteria americana i/o utensilis per a fer-ne des de casa. Nosaltres en recollim 5, en coneixeu més?
Vera Magna (Carrer de Doctor Puig, 6)
Empresa inicialment dedicada als olis i a productes gourmet, el Vera Magna és un bon lloc on tastar les peces més famoses de la rebosteria americana. Aquí hi trobaràs les creacions més complicades i perfeccionades, però també tot tipus utensilis per a preparar les teves pròpies creacions, com ara colorants, decoració (comestible i no comestible), filtres (boquillas en castellà), talladors per a galetes i també per a fondant i pasta de goma, etc.
Organitzen sovint tallers, entre els quals hi ha el de decoració de pastissos, el de decoració de galetes i el de preparació de cupcakes.
Pastelería La Daniela (Calderón, 17)
Té només tres setmanes de vida i és probablement un dels millors descobriments de la ciutat. Amb un aparador vistós ple de dolços colorits i originals, a la pastisseria A La Daniela s’hi menja també forneria tradicional, i hi triomfen el pastís de selva negra i el Diplomat (massa de mousse recobert de nata i fruita). La Daniela Vasile, l’encarregada, diu que si alguna cosa reivindica el seu negoci és la naturalitat i la frescor del producte:
No compro en pastisseries. No m’agraden els seus productes, la majoria són congelats i no tenen sabor. Quan menjo m’agrada notar el dolç, el sirop… Els pastissos de molts llocs són com esponjes, són artificials. Els nostres són 100% naturals, preparats amb productes de casa. Fem fins i tot el fondat”, diu.
Diuen que qui els prova, torna.
Las Delicias (Carretera de Terrassa, 344)
Que la Sagrario Sánchez i la Maite Arenas, encarregades de Las Delicias, són “especialistes en rebosteria creativa” es comproba amb un sol cop d’ull al l’establiment o a la seva pàgina de Facebook. I és que al local s’hi troben alguns dels dissenys més espectaculars de cupcakes, galetes i pastissos fondant vistos a Sabadell.
Recomanat doncs per a aquelles idees que tingueu per a un pastís -i que creieu que són difícils de fer-, afegim que a Las Delicias s’organitzen de tant en tant tallers, com ara de decoració de galetes.
Casanova (Plaça del Mercat, s/n)
No venen cupcakes, però et proporcionen tots els estris que necessitis per a fer-ne. La parada dels Casanova al Mercat Central és un exemple del fenomen cupcake, i és que malgrat no dedicar-se a la rebosteria (els Casanova venen materials per a la construcció) el potencial d’aquest Mercat els ha impulsat a obrir una botiga d’utensilis de cuina especialitzats. El millor? A la parada fins i tot et proporcionen consells i assessorament en els teus dubtes pastissers.
Le Madelein (Ronda Europa, 468)
Forn-cafeteria on menjar un bon croissant o fer-se amb un braç de gitano, a La Madelein, al barri de Can Llong, s’han aventurat també amb el fondant. El resultat? Més que notable. I és que no és fàcil fer pastissos azebrats, amb una abella gegant o una cistella de bàsquet a sobre.
Amb uns cupcakes que també mereixen menció, el local és una bona idea si teniu pensat personalitzar el pastís d’algú conegut.
La dolça Gina (Via Aurèlia, 26)
La rebosteria està a un nivell superior en aquest establiment, on s’atreveixen a fer pastissos de mida humana (o towercakes, com els anomena la seva creadora, Natalia da Silva). A la seva web no només hi trobaràs utensilis per a cupcakes i pastissos (motlles, ingredients, talladors…) sinó també per a cakepops, l’última tendència en rebosteria i que no és més que cupcakes petits que et pots menjar d’un sol mos.
Els cursos també van una mica més enllà a La Dolça Gina, i és que a part d’oferir classes de pastisseria, també ofereixen 2 màsters: un de xocolata i un altre de salat.