Foto portada: els jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.

Opinió d’Anna Griera (PSC). ‘Política i Tribunal’

ARTICLE D’OPINIÓ
Anna Griera, membre del PSC Sabadell.

Ja fa molts dies que a alguns/es ens han acostumat a veure com la judicialització de la política pot tenir conseqüències imprevisibles, indesitjables i innecessàries per la vida política del país.

Aquest fet que sembla més nou a casa nostra, no és fruit de l’atzar. Ja fa temps que estem vivint, sense que moltes vegades no ens en donem ni compte, com allò que hauria de ser resolt en l’àmbit de la discussió i la legítima discrepància de l’acció pública, acaba als tribunals. I això passa perquè molts han descobert com aquesta pot ser una via per atacar al contrari, restar-li legitimitat i, fins i tot, obligar-lo a retirar-se, quan les urnes no ho fan possible.  Per cert, és ben curiós com la dreta-dreta i l’esquerra-esquerra, de vegades se semblen tant i tant.

Hem descobert, lamentablement, com una querella judicial té conseqüències devastadores en l’opinió pública dels ciutadans i ciutadanes i ens abonem a aquest fet, sense tenir en compte ni d’on prové aquesta denúncia, ni quins són els fets que es denuncien, ni un dret tan fonamental com el de la legítima defensa i la presumpció d’innocència que ens diferencien de les societats medievals on l’escarni públic era la tònica dominant. Es allò del “calumnia que algo queda”.

En aquest context, he llegit aquests dies com el Jutjat de Sabadell arxivava la denuncia que en el seu moment es va fer contra el portaveu del PSC de l’Ajuntament de Sabadell, el regidor Josep Ayuso, per part de la llavors regidora de l’Entesa per Sabadell i actual cap de gabinet, la Sra. Virgina Domínguez.

Per tant, deixeu-me dir que me n’alegro molt i molt que s’hagi demostrat la innocència del Josep Ayuso i condemno enèrgicament, que grups com l’Entesa per Sabadell utilitzin la justícia per fer denúncies polítiques. Espero que ara rectifiquin (?) i demanin disculpes públicament, sinó seran culpables d’intentar convertir la política ciutadana en un bord espectacle i posar en picota els nostres valors més preuats com a societat. I no és això, companys i companyes!