4.500 persones rebutgen l’actuació policial durant l’1-O

Unes 4.500 persones, segons la Policia Municipal de Sabadell, s’han concentrat aquest migdia a la plaça Sant Roc per denunciar les actuacions policials de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el referèndum unilateral d’independència realitzat aquest 1 d’octubre.

La concentració s’ha dut a terme durant 15 minuts a la plaça Sant Roc, i ha atret unes 4.500 persones segons dades de la Policia Municipal. Ha començat amb aplaudiments. Durant la trobada s’han escoltat lemes com ‘Hem votat’, ‘Els carrers seran sempre nostres’, ‘Vaga general’, ‘Independència’ o ‘Som gent pacífica’. La concentració s’ha acabat amb l’entonació per part dels presents del Cant dels Segadors. Tot plegat l’endemà del referèndum de l’1 d’octubre i el dia abans de l’aturada general de l’economia que es preveu per aquest dimarts.

Després de la concentració, s’han produït dues incidències lleus. Per un cost, una enganxada entre un home i alguns dels presents a les portes de l’accés principal de l’Ajuntament. L’home, visiblement alterat, ha estat reduït per agents de la Policia Municipal, que l’han fet entrar a l’Ajuntament amb la intenció de calmar-lo. Per altra banda, un parell d’homes han pujat a l’edifici consistorial amb una tela de color negra a la mà amb la intenció de despenjar la bandera espanyola de l’Ajuntament. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, els ho ha impedit acompanyat d’altres membres de la corporació.

Foto portada: concentració a la plaça Sant Roc, aquest dilluns. Autor: David B.