Foto portada: membres de l'equip de govern, el passat dimecres a les portes del domicili, Joan Ignasi Sànchez. D'esquerra a dreta, Marisol Martínez, l'alcalde Maties Serracant, i Gabriel Fernàndez. Darrera, Juli Fernàndez. Autor: David B.

Admesa una denúncia contra Serracant per la cessió de locals l’1 d’octubre

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha admès a tràmit i obert diligències després d’una denúncia particular d’un resident a Múrcia contra l’alcalde, Maties Serracant, per desobediència al voltant dels fets de l’1 d’octubre.

Un particular resident a Múrcia va presentar la denúncia per desobediència, entre altres, contra Serracant pel seu suport al referèndum de l’1 d’octubre. De fet, Serracant es va comprometre a cedir locals i després de la suspensió del referèndum per part del Tribunal Constitucional va ser citat a declarar però no es va presentar als jutjats. Finalment l’Ajuntament va cedir escoles i centres cívics com a punts de votació.

Serracant, votant l'1-O. Autor: cedida.
Serracant, votant l’1-O. Autor: cedida.

La denúncia actual va ser interposada el 24 de novembre per un particular, i admesa a tràmit el passat dia 5 de desembre. Es demanava investigar Serracant per desobediència i altres delictes, però només s’ha admès a tràmit la presumpta desobediència. En cap cas Serracant està sent investigat pels fets, almenys fins el moment, ni ha estat citat a declarar. S’investiga qui ha d’ordenar l’obertura o tancament, dins i fora de l’horari lectiu, dels centres escolars. I també es vol saber si l’Ajuntament era coneixedor de la suspensió del referèndum per part del Tribunal Constitucional, que tot i així es va acabar celebrant.

“Incrèdul” Serracant

Per la seva part, Serracant ha assegurat estar “incrèdul” davant la denúncia. L’alcalde ha reafirmat el seu compromís de “fer efectiu” el dret a l’autodeterminació i assegura que compareixerà a la causa per veure’n l’evolució. Assegura però que el seu dia a dia no quedarà alterat per aquesta denúncia. Fonts municipals asseguren l’escrit judicial assegura que la denúncia té una “imprecisió considerable en quant als fets més greus” mentre que en referència a altres fets denunciats “no es consideren constitutius de delicte”.

Foto portada: membres de l’equip de govern, el 21 de setembre a les portes del domicili, Joan Ignasi Sànchez, sabadellenc detingut unes hores pels preparatius de l’1-O. D’esquerra a dreta, Marisol Martínez, l’alcalde  Maties Serracant, i Gabriel Fernàndez. Darrera, Juli Fernàndez. Autor: David B.