Un moment de la concentració, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Alerten: la reforma del sistema de pensions “afecta la pau social i fractura la societat”

L’Ajuntament instal·la pancartes en quatre centres cívics de la ciutat a favor del sistema públic de pensions. En una proposició els portaveus municipals, a excepció del PP i Ciutadans, denuncien que l’actual sistema porta a que els treballadors es vegin “desemparats” de protecció quan surten del mercat laboral. 

La proposició s’ha presentat a través de l’alcalde, Maties Serracant, i ha estat subscrita pel PSC, UpC, ERC, CiU, la Crida i Guanyem. Ciutadans s’hi ha abstingut i el PP ha estat absent durant la votació.

Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al ple. Autor: David B.
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al ple. Autor: David B.

El text aprovat denuncia la darrera reforma del sistema de pensions impulsava pel govern central del PP, que inclou canvis com la disminució de l’import de totes les pensions a mesura que augmenti l’esperança de vida i la revalorització anual, desmarcant-la de l’Índex de Preus al Consum. Provocarà la “reducció” de la capacitat de compra, pronostica Serracant: “l’Ajuntament de Sabadell no vol ser partícip d’aquesta vergonya ni vol restar en silenci davant la destrucció del sistema de benestar social que ha de garantir unes pensions dignes”.

Carta a De la Serna

També s’enviarà una carta al ministre de Foment avisant que “la reforma actual destrueix l’estat del benestar, i afecta la pau social i pot fracturar de manera greu la societat sabadellenca i catalana”. En aquest sentit, el consistori manifesta el seu suport al conjunt de mobilitzacions per defensar el sistema públic de pensions, i parlarà amb els representants locals i comarcals de les diverses plataformes en defensa de les pensions.

Pancartes

D’altra banda, els centres cívics de Ca n’Oriac, Creu de Barberà, Can Rull i Torre-romeu, els quatre on hi ha Oficines d’Atenció al Ciutadà, tindran pancartes a favor de les pensions públiques.

Foto portada: mobilització per les pensions públiques, a la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.