Foto portada: un moment del ple, aquest dijous. Autor: David B.

Allau de subvencions al ple

El canvi de funcionament dels pressupostos participatius, formalment procés Construint Ciutat, ha convertit el ple ordinari d’abril en un allau de subvencions directes. Se n’han entregat una dotzena per un valor total d’uns 500.000 euros. 

La primera edició del procés Construint Ciutat va tenir un problema, que va irritar diversos participants. La meitat del pressupost, 500.000 euros, anava destinada a projectes socials proposats bàsicament per entitats però executats per l’Ajuntament. Així es podia donar el cas que una entitat fes campanya per un projecte, aconseguís els vots necessaris i finalment no l’acabés executant.
Vist el problema, l’Ajuntament va modificar la segona edició, associant l’entitat proposant amb l’execució. I aquesta modificacio ha comportant que el procés acabi amb l’atorgament de subvencions directes. Totes han arribat al ple aquest dijous. N’hi ha hagut per un bon grapat d’entitats: Banc d’Energia, Agrupació de Defensa Forestal, Grup d’Esplai La Baldufa, Fundació Privada Idea, S.O.S Pallassos, Castellers de Sabadell, Êthos, Esquitx, ActuaVallès, Fundació Privada Tutelar Família i Societat, Viu-la, Casal d’Entitats de Gent Gran i Federació d’Associacions de Veïns.

A més de les subvencions associades als pressupostos participatius, n’hi ha hagut d’altres, per al Club Natació Sabadell, la Creu Roja, TACC, l’Amical de Mauthausen, el Servei Ciutadà d’Acolliment a l’Immigrant o el Rebost Solidari.

Foto portada: un moment del ple, aquest dijous. Autor: David B.