Foto portada: Cristian Sánchez, Pol Gibert, Josep Ayuso i Anna Carrasco, al bar-restaurant Clau de Fa. Autor: J.d.A.

Ayuso (PSC): “no trobem ningú que estigui satisfet de com va la ciutat”

Balanç negatiu del PSC a l’actualitat municipal. Segons els socialistes, primera força política a les eleccions municipals del 2015 però desallotjats de l’alcaldia després de 16 anys, l’actual quatripartit no ha solucionat els problemes de la ciutat i, en canvi, n’han creat d’altres.

El portaveu municipal del PSC, Josep Ayuso, assegura que el mandat municipal ja encara la recta final i l’acció de govern ha estat “decebedora”.

La ciutat perd empenta i capacitat de lideratge. Sabadell s’està apagant. El Pla de Mandat no és més que quatre programes superposats. Així no hi ha projecte de ciutat possible. Tenim trobades amb molts sectors de la ciutat i podem dir que no hi ha ningú que a dia d’avui ens traslladi un missatge positiu, ningú està content de com va Sabadell”, lamenta Ayuso.

Com va fer aquest dijous el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, el socialista ha fet una llarga llista d’incompliments i problemes a la ciutat: la mobilitat, els carril bici de la Ronda Ponent i “el previst a l’avinguda de la Concòrdia”, la manca de manteniments (“ja no poden escudar-se més en l’herència rebuda”), la manca de neteja als carrers, l’abandonament del programa Smart City, la congelació de l’Àmbit B-30, el poc lideratge dins la Federació de Municipis de Catalunya, la manca de preservació del patrimoni “tan reivindicat abans per qui ara governa”, la manca de projecte al Passeig de la plaça Major, la indefinició sobre el que havia de ser l’aparcament soterrat del Passeig, la residència del sud, el Vapor Pissit o l’entrada sud des de la C-58. A més, Ayuso hi afegeix “noves pífies”:

Els ha caducat el recurs per recuperar a la seva manera la caserna de la Guàrdia Civil. Deixen estar també el recurs contra la concessionària de la neteja viària. Què hi ha de totes les afirmacions i aquell informe contundent que ens havien d’ensenyar? La municipalització de la grua ha estat un fracàs: ara triga una hora o hora i mitja fins arribar que acudeix. Veurem la de la zona blava però creiem que tindrà un cost important. Tenen la policia acampada amb tots els sindicats d’acords: alguna cosa no estan fent bé. I en una sola nit van cremar una vintena de contenidors i vehicles: caldria replantejar-se coses. Vam passar una temporada molt dura a Ràdio Sabadell. I van criticar molt que en la nostra època teníem càrrecs eventuals  i qui més ho criticava des de l’oposició, la regidora Virgínia Domínguez, ara és eventual i dirigeix el gabinet de l’alcalde mitjançant unes curioses portes giratòries”.

Ayuso finalitza recordant que “avui dia l’únic regidor imputat al ple és el propi alcalde, Maties Serracant, qui en virtut del seu codi ètic, hauria de dimitir”. Serracant està sent investigat per tràfic d’influències i un presumpte delicte contra l’ordenació del territori al cas Cal Balsach.

Camí a les municipals de 2017

Per la seva part, el primer secretari del PSC, Pol Gibert, ha anunciat que després de Nadal el seu partit iniciarà la precampanya a nivell local. “Ens bolcarem per preparar les eleccions del 2019 i preparar l’alternativa. Sabadell està deprimida, sense rumb, i amb un govern de transició i dividit”, ha assegurat. “Sabadell necessita algú que es dediqui amb ganes a la ciutat”, manté Gibert.

Abans de l’estiu es farà el procés d’elecció del candidat o candidata a l’alcaldia. Qui més sona, a dia d’avui, és l’exregidora Marta Farrés, qui va perdre les primàries contra Josep Ayuso l’any 2014.

De cinc a tres regidors

L’any 2017 ha estat complex pel PSC a nivell local, ja que el va començar amb cinc regidors i l’ha acabat amb tres, després de la sortida de Lluis Monge i Carles Bosch del grup municipal. Tant Ayuso com Gibert reclamen de nou que retornin l’acta al partit. A més, el regidor Cristian Sánchez ha assegurat que van fer campanya per un programa que des de fa temps no defensen. Monge i Bosch s’han posicionat amb el bloc independentista en els darrers mesos, fins i tot fent bolcar les votacions. El seu vot va ser imprescindible, per exemple, perquè el ple donés suport a la Declaració Unilateral d’Independència. “La seva sortida va ser un punt d’inflexió per fer foc nou”, ha dit Ayuso.

Foto portada: Cristian  Sánchez, Pol Gibert, Josep Ayuso i Anna Carrasco, al bar-restaurant Clau de Fa. Autor: J.d.A.