Membres de la Comissió, al final de la manifestació. Autor: J.d.A.

Bargalló a Farrés: escola Virolet el 2022, Institut Arraona el 2023-2024

Ha costat però finalment l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’han trobat. Ha estat aquest dimecres. Amb els temes pendents habituals, i alguns de nous. Bargalló ha mantingut que l’edifici de l’escola Virolet estarà llest l’any 2022 mentre que l’edifici de l’institut Arraona a Can Llong es posarà en funcionament el curs 2023-2024. 

Aquest és el calendari que l’Ajuntament ha fet públic de la reunió, que implica que Educació dona ja per oficials nous retards respecte els calendaris per exemple fets públics fa uns mesos en aquest mateix digital (Jesús Viñas:“al 2021 l’escola Virolet estarà acabada i al 2022 ho estarà l’institut Arraona”). Al cap d’unes setmanes, la Generalitat es va posar com a termini màxim el 2023 per construir els centres, dins d’un paquet d’inversions fet públic a finals d’abril (més info: ‘13,8 milions pel Virolet i l’institut Arraona‘). A l’estiu es va saber que el Virolet no estaria acabat el 2022 ja que s’havia prorrogat el termini per tenir acabat el projecte. Ara el termini és el 2023. I per l’institut encara va més enllà.

Com estan els projectes?

Ara per ara el projecte executiu de l’escola està acabat mentre que el projecte de l’institut està a punt de començar, apunten fonts municipals. Fa prop d’una dècada que tant l’escola com l’institut funcionen en mòduls prefabricats. En total, un miler d’alumnes.

L’educació al sud

L’alcaldessa ha posat altres temes sobre la taula, molt centrat en els centres educatius del sud de la ciutat. Assegura que cal concretar el calendari per materialitzar l’institut Narcisa Freixas al barri de l’Eixample (ha començat aquest setembre en barracons). També es demana remodelar l’institut Ribot i Serra, a Espronceda-Campoamor, el futur institut escola Sallarés i Pla, també a Campoamor, i l’escola Espronceda.

Foto portada: manifestació de famílies per l’escola i l’institut de Can Llong, el passat abril. Autor: J.d.A.