Foto portada: Boada, durant la seva intervenció. Autor: David B.

Boada denuncia la “hipocresia política” i la “màfia” econòmica en el seu comiat com a regidor

El ja exregidor de la Crida per Sabadell, Albert Boada, ha denunciat que “en aquesta ciutat hi ha empreses concessionàries que es pensen que alguns serveis públics són seus” i s’ha queixat de la “hipocresia política”. “El govern empeny contra la màfia, el clientelisme i la corrupció”, ha seguit en la seva darrera intervenció en el ple.

Boada només ha estat regidor dos anys, però ha tingut un protagonisme polític elevat, coordinant la política pressupostària del govern, amb sancions a Ikea o Leroy Merlin. I liderant el programa de municipalització dels serveis públics, amb la internalització de la grua, la gestió de la zona blava per a VIMUSA i la crisi amb SMATSA, la concessió més gran, com a plats forts. En el seu comiat, Boada ha carregat contra els “poderosos”:

Aquests dos anys m’han servit per conèixer coses de molt a prop. La primera la hipocresia política. El PP, el Partit Socialista o CiU que ens han vingut a donar lliçons i diuen coses aquí [al ple] que són mentida i en privat després ho reconeixen. La segona que he après és la magnitud de la ‘màfia’: un càncer que penetra en els partits, els sindicats, els mitjans, la societat… la llei del silenci que deixa només un perjudicat: la societat, que paga impostos i vol bons serveis. En aquesta ciutat hi ha empreses que pensen que alguns serveis públics són seus, aconsegueixen que alguns treballadors i partits política els defensin, que posen grans pàgines de publicitat pagades amb fons públics i empreses concessionàries que posen síndics”.

“Desitjo tots els mals als explotadors i tot el bé a totes les persones que es parteixen la cara per aquesta ciutat”. Boada ha exhortat el govern a fiscalitzar la gestió dels serveis i lluitar contra la corrupció, amb l’esperança que “mica en mica ens en sortim”.

Els regidors d’altres grups han acomiadat Boada. “Has fet pragmatisme de la radicalitat o radicalitat del pragmatisme. Radicalitat pragmàtica”, ha destacat l’exalcalde Juli Fernàndez, en el seu primer ple com a segon tinent d’alcalde. “No marxis gaire lluny”, ha reblat el nou alcalde, Maties Serracant. Boada deixa el ple per raons laborals.

Foto portada: Boada, durant la seva intervenció. Autor: David B.