Carme-Garcia

Carme Garcia, membre del Consell per la República de Puigdemont

L’exregidora a Sabadell Carme Garcia, directora general de Memòria Democràtica a la Generalitat entre 2016 i 2019, se suma al Consell per la República Catalana, l’entitat impulsada des de Bèlgica per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per internacionalitzar el procés independentista. El Consell de Govern té un altre sabadellenc, Guillem Fuster, de Poble Lliure. 

A més de Garcia, entren al consell de Govern del Consell per la República el diputat cerdanyolenc Toni Morral, que coordina la Crida Nacional per la República, l’exdiputada de Junts pel Sí Aurora Madaula i Marta Sibina, exdiputada de Podem al Congrés. Segons un comunicat dels seus responsables, així es fa “un pas més” per ampliar la “transversalitat ideològica” de l’entitat.

Guillem Fuster, als jutjats de Sabadell. Autor: A. Pujadas.
Guillem Fuster, a Sabadell. Autor: A. Pujadas.

Garcia, Fuster i la resta de membres del Consell de Govern (Puigdemont o els exconsellers Toni Comín, que n’és el vicepresident, Lluis Puig o Clara Ponsatí entre altres) es reuniran el 26 de juliol a Waterloo, a la residència de Puigdemonet, anomenada ‘Casa de la República’. El mateix dia es reuniran amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Què és el Consell per la República?

Es tracta d’una organització privada que es marca com objectiu fer efectiva la independència de Catalunya i internacionalitzar la causa catalana. També promou els drets civils i polítics. El seu president, i fundador, és Carles Puigdemont, qui nombra la resta de membres del Consell. L’entitat se centra en “donar projecció al republicanisme català a escala internacional, mantenir reunions periòdiques amb agents polítics, socials i governamentals per coordinador l’estratègia”.
Alguns sectors independentistes consideren el Consell per la República el govern a l’exili de la República catalana proclamada el 27 d’octubre de 2017. Altres sectors constitucionalistes ho consideren el xiringuito de Puigdemont a Bèlgica. L’entitat defensa que es finança amb aportacions privades.

Foto portada: Carme García, en una imatge d’arxiu quan era membre del govern català, a La Creu de Barberà. Autor: J.d.A.