Concentració referendum. Autor: David B.

Centenars de persones es concentren en defensa del referèndum d’autodeterminació

La plaça Sant Roc de Sabadell ha acollit una multitudinària concentració, convocada pel Comitè pel Sí a canviar-ho tot, SBDxI-ANC, Òmnium Cultural, Súmate, ERC, PDeCAT i Demòcrates.

Unes 1.500 persones, segons fonts policials, s’han concentrat davant l’Ajuntament per expressar el seu rebuig a la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la llei del referèndum d’autodeterminació i han volgut fer palès el seu recolzament al president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, als membres del govern de la Generalitat, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i als membres de la Mesa del Parlament.

En la primera intervenció el coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, ha manifestat que “fem i farem costat als centenars de càrrecs públics del Govern de la Generalitat i dels representants municipals de tots els ajuntaments, tots ells amenaçats i advertits pel mandat del 27S”.

Especialment fem costat al nostre alcalde, Maties Serracant, que aviat rebrà la notificació personal per haver donat suport l’1 d’octubre, i a tot l’equip del govern municipal i resta de regidors compromesos amb els drets dels sabadellencs a votar”.

En el seu parlament Baró ha informat que “en cas de suspensió dels nostres representants, aquests tornaran a entrar a la Generalitat, Parlament i als ajuntaments a seguir treballant”. Ha anunciat també que “som sobirans i no debem obediència a les lleis de l’Estat” i ha denunciat “l’actitud demòfoba i repressiva de l’Estat espanyol i diem que no ens fan por, que farem el referèndum i que n’assumirem els resultats”.

El Comitè pel Sí a canviar-ho tot ha cridat a la mobilització i a la organització de tots els sabadellencs:

Fem que el dia 1 d’octubre sigui desbordant. Fem que hi hagi tots els col·legis oberts i esperem que aquest ajuntament estigui a l’alçada de les circumstàncies”, ha apuntat Mireia Foradada.

D’altra banda, l’alcalde de Sabadell ha assegurat que encara no ha rebut cap carta des del Tribunal Constitucional “però és com si ja la hagués rebut”. Serracant ha explicat que “no prendré cap tipus de posició al respecte. “La meva posició és que es pugui exercir el dret a decidir i aquest és l’acord que tenim com a govern municipal. Ahir vam traslladar a la Generalitat quins són els col·legis que estarien a disposició per poder ser col·legis electorals i avui reiterem aquest compromís”.

Al ser preguntat per l’absència dels quatre regidors d’Unitat pel Canvi i dels dos regidors de Guanyem Sabadell en la signatura de decret d’alcaldia que dóna ple suport al referèndum d’independència, Serracant ha explicat que “el govern té un acord bàsic que és el de promoure i facilitar el dret a decidir, però hi ha diversitat i aquesta diversitat de posicions és la riquesa que també té aquest govern i que volem evidenciar i no ens n’amaguem. Però el govern és totalment sòlid i ho veiem dia dia. El govern està plenament disposat a que la ciutadania es pugui expressar a les urnes”.

Foto portada: concentració d’aquest divendres al vespre. Autor: David B.