Foto portada: espelmes a l'edifici consistorial. Autor: David B.

Cinc minuts de silenci contra les detencions de Sànchez i Cuixart

Més de 3.000 persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre a la plaça Doctor Robert per exigir l’alliberament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Un intens silenci de cinc minuts ha protagonitzat la trobada.

“L’empresonament dels nostres presidents és una humiliació” ha assegurat Assumpta Jané, d’Òmnium Cultural Sabadell davant les més de 3.000 persones que han omplert la plaça del doctor Robert i bona part del Racó del Campanar malgrat la crida per dirigir-se a la concentració de Barcelona.

No són delinqüents, són gent del poble i uns grans líders que ens han empès a lluitar per la República”, ha afegit Jané. “Que no ens guanyi la por”, ha assegurat el coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, s’ha dirigit als presents com a “companys sediciosos”.

Sànchez i Cuixart han estat empresonats justament investigat per presumpta sedició.

Aspecte de la plaça, des del darrera. Autor: David B.
Aspecte de la plaça, des del darrera. Autor: David B.

Després de les intervencions, s’han fet cinc minuts de silenci, intensos, només alterats per les campanes de l’església de Sant Fèlix a un quart de nou del vespre, el pas dels autobusos i alguns lladrucs. Baró i Jané han llegit el manifest conjunt, que denuncia que “l’Estat actua com una dictadura”, sosté que “si els empresonen a ells, ens empresonen a tots” i exigeix “la llibertat immediata”, tot considerant que les mesures són “injustes i il·legals”.

La concentració ha finalitzat amb el Cant dels Segadors. Posteriorment, han intervingut tres joves vinculats a moviments socials demanant la solidaritat dels presents amb el jove sabadellenc Elgio, que serà jutjat per l’Audiència Nacional en les properes setmanes.

Foto portada: espelmes a l’edifici consistorial. Autor: David B.