Fotos: M.Tornel.

Ciutadans demana un nou ‘skatepark’ al Parc Catalunya

La formació taronja assegura que “l’actual skatepark del Parc Catalunya està en pèssimes condicions pel deteriorament i la falta de manteniment i suposa un perill per als cada dia més nombrosos practicants d’aquest esport”.

El portaveu municipal de Ciutadans (Cs), Adrián Hernández, ha demanat la construcció d’un nou skatepark a Sabadell. Proposen consensuar amb els usuaris la millor ubicació dins del parc per a fer una nova instal·lació “amb elements moderns i segurs, de millor qualitat i que requereixin una menor conservació”, ha apuntat Hernández.
El portaveu de Ciutadans ha manifestat que “és vergonyós que una ciutat com Sabadell, amb més de 210.000 habitants, tingui un skatepark en aquestes lamentables condicions”. El portaveu coincideix amb la plataforma d’usuaris que reclamen el projecte que els últims governs municipals “no han mostrat suficient interès per mantenir i millorar aquestes instal·lacions, inaugurades fa més de 15 anys”.

“L’actuació municipal s’ha limitat a fer nyaps o el tancat de zones malmeses i ara els usuaris asseguren que les males condicions de conservació han provocat diverses caigudes i accidents per caragols que sobresurten, rampes que rellisquen, baranes que no s’han reposat o que s’han col·locat a distàncies errònies o forats i esquerdes perilloses”, assegura Hernández.

El responsable de la formació ha afegit que “hi ha elements bàsics del parc que també s’estan descurant com que la font no funciona des de fa temps i han desaparegut la majoria de papereres dels voltants de la instal·lació, cosa que afavoreix l’incivisme i la brutícia”.

D’altra banda, Ciutadans ha recordat que actualment la pràctica d’aquest tipus d’esports va en augment com demostra que en els últims cinc anys s’han creat una desena de skateparks en tota Catalunya.

Foto portada: Vista del Skate park del Parc de Catalunya, Autor: M. Tornel.