Autor: M.Tornel.

Cs: cal reobrir ja el CAP Gràcia i el consultori de Poblenou

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha sol·licitat al departament de Salut de la Generalitat (CatSalut) la reobertura del Centre d’Atenció Primària de Gràcia i el consultori de Poblenou, que porten en l’actualitat més de dos mesos tancats.

Ciutadans recorda que “amb motiu de l’establiment a la ciutat de l’Hospital de Campanya en la pista coberta d’atletisme, el personal mèdic d’aquests centres va ser destinat a la instal·lació temporal, la qual cosa va suposar el tancament dels centres de Gràcia i el Poblenou.

“És imprescindible que el CatSalut programi la reobertura dels centres de salut que van ser tancats així com també l’ampliació de personal en la resta, per a d’aquesta manera reforçar l’atenció primària a la ciutat”, ha manifestat Hernández.

El portaveu de la formació taronja considera “de vital importància dotar de mitjans humans i materials els centres d’atenció primària, ja que si hi ha un dret bàsic en una ciutat de proximitat és la salut, especialment en un moment de pandèmia sanitària”.

Hernández assegura que “el CatSalut no pot seguir amb el pretext de l’hospital de campanya per a mantenir tancats el CAP de Gràcia i el consultori de Poblenou ja que, de moment, la seva utilització queda reservada per a un eventual rebrot del virus en els pròxims mesos”. La petició de Ciutadans també ha estat elevada a la regidora de Salut de l’ajuntament de Sabadell.

Foto portada: el CAP de Gràcia, en una imatge d’arxiu. Autor: M.Tornel.