Foto portada: el diputat electe Joan García, el regidor Adrián Hernández, el portaveu José Luis Fernández, la diputada electa Laura Vílchez i el regidor Ramón García, aquesta tarda, en un local del centre. Autor: J.d.A.

Ciutadans es posa com a objectiu l’alcaldia de Sabadell

Després de la seva victòria el 21 de desembre a Sabadell, Ciutadans es marca com a objectiu tenir l’alcaldia a partir de la primavera del 2019, quan estan previstes eleccions municipals. El partit taronja valora de forma molt negativa la gestió del quatripartit actual. 

Ciutadans considera que els vaticinis que tenien a l’inici del mandat han empitjorat. Si abans pensaven que les eleccions de 2015 dibuixaven un mandat de transició per a Sabadell, ara creuen que es tracta d’un mandat a hores d’ara ja “perdut” del tot i acusen el govern quatripartit no tan sols d’eternitzar els problemes de la ciutat sinó de crear-ne de nous.

“L’any 2017 ha estat caòtic. Mig any hem tingut el govern en la lluita per l’alcaldia i l’altre mig any amb el referèndum. Quan han tornat a mirar a la ciutat, ja no els queda temps per fer res. Sabadell viu en temps mort”, denuncia el portaveu municipal, José Luis Fernández. El regidor Adrián Hernández sosté que “han creat problemes i no n’han solventat cap” i proclama C’s com “l’alternativa”.


En aquest sentit, el partit taronja enfila ja la precampanya cap a les municipals de 2019, i esperen tenir la llista configurada al voltant del proper estiu, després dels processos interns. Els 35.500 vots del 21-D (el 28,07 per cent) els animen a pensar que poden tenir l’alcaldia. Mentrestant des de l’oposició “intentarem minimitzar el mal mandat salvant algunes coses de la mà d’entitats” i intentaran influir en la gestió del govern. Tot i així, Hernández matisa que abans era més fàcil arribar a acords amb el quatripartit: “ara segurament tenen diferències més grans entre ells i els costa més posar-se d’acord. Quan ho fan, ja no queda temps per als altres”.

“Volem fer política municipal”

De cara al 2019, el diputat Joan García, cap de llista de C’s a les municipals del 2015, manté que “no pactarem amb cap partit independentista. Volem fer política municipal i no el teatre continua que estan portant a terme”.

Foto portada: el diputat electe Joan García, el regidor Adrián Hernández, el portaveu José Luis Fernández, la diputada electa Laura Vílchez i el regidor Ramón García, aquesta tarda, en un local del centre. Autor: J.d.A.