Ciutadans reclama que es congelin les tarifes de transport per l’any 2018

Ciutadans (Cs) demanarà que es replantegi l’actual model de zones tarifàries i es congelin les tarifes de transport públic per l’any 2018.

El responsable d’Acció Institucional de Ciutadans a Catalunya, el sabadellenc Joan García, ha expressat el seu “desacord i rebuig” a l’increment de preus aprovat pel Consell d’Administració de  l’ATM i ha explicat que impulsaran una moció perquè es discuteixi a tots els ajuntaments de l’Àrea Metropolitana on té representació afectats per la pujada dels preus del transport públic perquè “la mobilitat és un dret que s’ha de garantir i això passa per tenir preus assequibles”.

La formació taronja proposa també “millorar i ampliar els títols de transport de caràcter social” i que els pensionistes i les persones amb discapacitat disposin de títols específics a preus reduïts per evitar d’aquesta manera “riscos d’exclusió social en els sistemes de transport públic de Catalunya”. En la moció també es demana “un tracte preferent” per a les persones que s’han de desplaçar diàriament per causes de mobilitat obligada així com per aquells col·lectius amb especials dificultats econòmiques que no es puguin acollir a les tarifes socials.
Garcia demanarà “una rebaixa” que es consensuï amb la Taula social del Transport Públic pels títols més utilitzats, com ara la T-10, de manera que es corresponguin amb la variació del cost de la vida i les condicions salarials de l’any anterior. “Una baixada de preus afavoreix guanyar usuaris respecte el cotxe, redueix la congestió i suposa una rebaixa de la contaminació”, ha conclòs el diputat sabadellenc de Ciutadans.