La zona d'aigua del parc de Tierno Galván, a Can Rull. Autor: cedida.

Comencen obres per reparar la segona font de Sant Roc. ‘I la Via Alexandra, què?’, diu Ciutadans

  • L’Ajuntament inicia obres per reparar la segona font d’aigua de la plaça Sant Roc. 
  • A Can Rull, fa més de set anys que es va espatllar una zona d’aigües, recorda Ciutadans. 

Aquest dilluns han començat les obres per reparar la segona font d’aigua de la plaça Sant Roc, just davant de l’Ajuntament. Obres tramitades per l’anterior govern que s’inicien aquest 8 de juliol. No obstant, fa més de set anys que unes altres fonts, més grans i sense alternatives, segueixen sense funcionar. Estan a la Via Alexandra, a Can Rull, al costat de dos centres educatius. Ciutadans insisteix que cal arreglar-les tan aviat com sigui possible. 

Ciutadans demana reparar les fonts ornamentals de Can Rull des de fa anys. Ho va fer l’any passat en plena onada de calor i també l’any 2017. La zona d’aigües està situada al parc anomenat de Tierno Galván, però el nom mai ha acabat de quallar a la zona. Les fonts, que van costar milers d’euros perquè són grans i estan ubicades al costat d’una pista de petanca i al peu de l’escola bressol Andreu Castells i ben a prop de l’escola Andreu Castells no van des de fa més d’un lustre.

Segons el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, no funcionen des de fa més de set anys. Tant de temps que la reparació pot ser molt costosa, deia l’exregidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero. De moment, el nou govern socialista no ha mogut peça a aquest respecte.

Foto portada: operaris a la plaça Sant Roc de Sabadell. Autor: cedida.
Operaris a la plaça Sant Roc de Sabadell. Autor: cedida.

Hernández veu en la reparació urgent de la font de la plaça Sant Roc que no funciona i l’oblit amb la font de la Via Alexandra una mostra de “l’oblit dels barris”. Els resposables municipals “s’afanyen per a arreglar la font de l’Ajuntament en la plaça Sant Roc, encara que hi ha un altre assortidor funcionant a 15 metres” i, en canvi, “no són capaços d’actuar per a reparar la font de Ca Rull en dos mandats”.

El partit taronja segueix reclamant un “pla integral de reforma de la Via Alexandra” i creu que els veïns pateixen més el “deficient” manteniment de la via pública segons la zona en la qual resideixin.

El govern es compromet a arranjar la font

En un comunicat a la tarda, l’equip de govern s’ha compromès a treballar “per poder arranjar la font ornamental que hi ha a la Via Alexandra”.

Zona d’aigua: poques i només una on mullar-se

Sabadell no té tantes zones d’aigua que ajudin a rebaixar les temperatures. A més de l’espatllada de Can Rull, n’hi ha a la plaça dels Castanyers, a Can Deu, a la plaça Llívia, a la Roureda, la plaça del Pi, a Ca n’Oriac, la plaça de la Concòrdia, la plaça del Pi-pi, al Centre, la plaça de la Creu Alta, i la plaça de la Creu de Barberà. On estigui permès remullar-se només Sant Roc i en el futur s’espera que també al Parc de les Aigües, a Can Llong.

Foto portada: operaris a la plaça Sant Roc de Sabadell. Autor: cedida.