Crida per Sabadell

La Crida enceta una campanya post-pandèmia: ‘Triem la vida’

La campanya Triem la vida posa èmfasi en la necessitat d’aplicar mesures valentes des de l’administració i de mobilitzar-se als carrers per defensar els drets dels ciutadans. La campanya vol incidir en la sanitat pública, una renda bàsica universal i papers per a tothom i aire net i espai per a les persones.

Els membres de la Crida per Sabadell asseguren que “la crisi de la Covid-19 ha aguditzat la situació d’emergència social, fent més evidents que mai unes desigualtats socials que ja existien. L’objectiu d’aquesta campanya és donar a conèixer la dimensió de l’impacte social de la pandèmia i plantejar la necessitat de treballar totes juntes per generar solucions col·lectives a aquest problema col·lectiu”.

“Les persones que més estan patint les conseqüències de la crisi són aquelles que ja tenien feines precàries, les que ja tenien problemes per pagar el lloguer, les que ja tenien dificultats per alimentar als seus infants”, ha apuntat la portaveu de la Crida Aurora Murillo.

Pel que fa a la sanitat creuen que “no només cal revertir les retallades sinó que cal bolcar més recursos que mai a la sanitat pública. La sanitat privada i concertada han de desaparèixer per obrir el camí a una sanitat 100 per cent pública, de qualitat i a l’abast de tothom. Ens hi va la vida i ens hi van els nostres drets. Amb la nostra salut i la nostra feina no s’hi juga”, ha manifestat la treballadora de l’hospital Parc Taulí Xus Merino.

D’altra banda consideren “l’exigència de la Renda Bàsica Universal com un element clau perquè totes les persones gaudeixin dels drets bàsics que qualsevol hauria de tenir garantits. Una proposta concreta exposada al nostre pla de xoc és la d’augmentar la dotació municipal actual en suport alimentari (incloent el menjar fresc) i complementar els ajuts alimentaris amb materials específics segons les necessitats”.

Insisteixen que cal actuar als carrers per facilitar la mobilitat als vianants

Els membres de la Crida asseguren que “la ciutat no està pensada per a les persones, provocant moltes dificultats en el moment en que més ho necessitem. Durant les darreres setmanes hem insistit en la necessitat de mesures com la pacificació de l’Eix Central (de nord a sud) i també dels eixos cívics interns del barris, o l’ampliació de totes les voreres que són massa estretes com per que els vianants hi puguin transitar amb comoditat i seguretat i que incompleixen, de fet, el codi d’accessibilitat o la necessitat de més carrils bici”.

“Durant el mandat anterior es va iniciar un procés per transformar Sabadell en una ciutat pensada per a les persones. Un procés que és imprescindible que segueixi endavant”, ha explicat el regidor de la Crida, i exalcalde, Maties Serracant.

Foto portada: inici de la campanya, a la plaça d’Espanya. Autor: cedida.