Foto portada: perfil de l'ajuntament de Sabadell a Twitter.

C’s es queixa que les xarxes institucionals de l’Ajuntament promocionen l’1-O

Ciutadans acusa l’equip de govern de vulnerar el reglament municipal pel que fa a l’ús de les xarxes socials a través dels perfils institucionals. Segons el portaveu del partit taronja, José Luis Fernández, “s’està fent propaganda d’un acte il·legal”.

El regidor de Ciutadans explica que el nou reglament municipal garanteix la “igualtat d’ús” dels canals oficials de comunicació de l’Ajuntament i que “no s’usaran de forma parcial com s’estava fent fins llavors”. Però creu que, especialment els darrers dies, s’està promocionant el referèndum de l’1 d’octubre, “un acte il·legal que està sent suspès pels tribunals i incompleix la llei”.

Ciutadans
Els regidors de Ciutadans García, Fernández i Hernández. Autor: David B.

Fernández sosté que el reglament obliga a usar els perfils institucionals de forma exclusiva per a assumptes locals o de competència del consistori” i mai per “prendre posicionaments partidistes ni propagandístics”.

24 de les 30 darreres piulades, sobre el referèndum

L’ajuntament de Sabadell té 6.639 seguidors al perfil institucional de Twitter (@aj_sabadell). De les darreres 30 piulades a Twitter, 24 han estat sobre aspectes derivats de l’1 d’octubre, com les compareixences de l’alcalde, la citació de la fiscalia o l’acte amb altres alcaldes que donen suport a l’1-O de dissabte passat a Barcelona. A Facebook l’Ajuntament té uns 1.300 seguidors. La darrera entrada és del 15 de setembre i va ser sobre les novetats del programa ‘Ciutat i escola’.

Foto portada: perfil de l’ajuntament de Sabadell a Twitter.