Ciutadans

C’s recorre contra el decret d’alcaldia de suport a l’1-O

Després de la suspensió provisional del referèndum de l’1 d’octubre per part del Tribunal Constitucional, el grup municipal de Ciutadans ha presentat aquest matí un recurs contra el decret de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, de suport a l’1-0.

El portaveu municipal del partit taronja, José Luis Fernández, reclama deixar “sense efecte” el decret signat per Serracant aquest dijous, on mostrava ple suport a la Generalitat en la convocatòria del referèndum. Un cop suspès pel TC tant la llei del referèndum com la convocatòria del referèndum i la resta de normes, Ciutadans argumenta que el decret d’alcaldia de Sabadell deriva d’accions polítiques “il·legals i suspeses i per tant sense vigència ni marc jurídic legal”.

El contingut del recurs es presentarà en el proper ple municipal, on també es donarà compte del decret aprovat per alcaldia. Els diputats al Parlament Joan García i Laura Vílchez sostenen que “vetllaran pel compliment de les lleis” recordant als alcaldes que “no poden obligar als funcionaris ni a la policia local a posicionar-se públicament dient si van a participar d’una il·legalitat”. Els diputats mantenen que a les darrers eleccions autonòmiques “les forces constitucionalistes van obtenir majoria a Sabadell” derivant-se que “l’alcalde de Sabadell no pot parlar sobre aquests temes en nom dels sabadellencs”, diu García.

Foto portada: els regidors de C’s Ramón García, José Luis Fernández i Adrián Hernández. Autor: J.d.A.