Foto portada: la bandera d'Espanya, dissabte a la tarda a l'Ajuntament. Autor: C's / cedida.

C’s ‘restaura’ la bandera espanyola; el PP en denuncia la retirada a la Delegació del Govern

Des d’aquest dissabte a la tarda, a la finestra del grup municipal de Ciutadans hi ha instal·lada una bandera espanyola. Segons fonts del partit taronja, només la retiraran quan l’ensenya oficial sigui restituïda pel consistori, que la va despenjar minuts després de la DUI divendres, com també van fer amb l’europea.

El portaveu municipal de C’s, José Luis Fernández, demana al govern local que es reposi la bandera espanyola i també l’europea, en compliment de la legislació estatal. “Les dues representen a la majoria dels ciutadans”, tot parlant de la declaració d’independència com de “cop a la democràcia”. Fernández confirma que ja han denunciat els fets.

El PP demana a la Delegació del Govern que actuï 

Qui també ho ha fet és el portaveu municipal del PP, davant la Delegació del Govern a Catalunya. En un escrit presentat pel portaveu municipal, Esteban Gesa, posa el cas en coneixement del subdelegat, Emilio Ablanedo.

Encara a l’oposició municipal, el PSC també exigeix que les banderes despenjades tornin a onejar. També des del govern, Unitat pel Canvi i Guanyem s’han posicionat de forma crítica.

Serracant portarà el tema al ple

Per la seva part, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, va assegurar aquest dissabte al programa El suplement de Catalunya Ràdio que es buscarà ratificar la decisió de despenjar les banderes en un ple municipal. Falten molts dies, i seran intensos, però la decisió podria ser ratificada amb l’actual majoria sobiranista del plenari municipal, formada pels 12 regidors d’ERC, Crida i PDeCat més els dos regidors no adscrits, abans del PSC, Lluis Monge i Carles Bosch. Aquests 14 regidors es van posicionar a favor de la DUI en el ple de dijous.

Foto portada: la bandera d’Espanya, dissabte a la tarda a l’Ajuntament. Autor: C’s / cedida.