Foto portada: escola bressol Vapor Buxeda Nou. Autor: Ajuntament / cedida.

Demanen completar el mapa d’escoles bressol fent-ne una a la Concòrdia

El Partit dels Socialistes proposa completar el mapa d’escoles bressol de titularitat municipal de Sabadell aprofitant els 4,2 milions d’euros que l’Ajuntament rebrà de la Generalitat per desentendre’s de l’educació 0-3 anys. 

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga la Generalitat a abonar al consistori 4,2 milions pels fons que va restar a les escoles bressol públiques des de l’inici de les retallades i fins l’any 2015 (més info: ‘Condemnada la Generalitat per desentendre’s de les escoles bressol municipals‘).

El PSC no vol que aquests diners vagin al sac comú sinó que reverteixin en el sistema educatiu de 0 a 3 anys. En aquest sentit, demanen al consistori que faci una nova escola bressol al barri de la Concòrdia per revertir un “deute històric” amb el barri, en paraules del diputat Pol Gibert.

Membres de l'entitat veïnal i del PSC, amb el diputat Pol Gibert al mig. Autor: PSC / cedida.
Membres de l’entitat veïnal i del PSC, amb el diputat Pol Gibert al mig. Autor: PSC / cedida.

És justament en aquesta zona on queda pendent la culminació del pla d’escoles bressol municipal fet durant la passada dècada i que va crear una desena de llars d’infants municipals. El dirigent ha presentat la proposta aquest matí acompanyat de membres de l’Associació de Veïns i l’exregidor d’Educació Ramon Burgués.

Fa tres anys i mig que la Concòrdia no té escola bressol, ja que la històrica L’heura va tancar portes i l’equipament ara és un centre de tarda municipal. L’escola era gestionada per l’entitat veïnal però va acabar tancant enmig de les retallades i sense l’escola bressol municipal construïda.

Nou Mapa Escolar

El nou mapa escolar de Sabadell preveu la construcció de dues escoles bressol en 10 anys, a la Concòrdia, Gràcia o Covadonga (més info: ‘Les novetats del nou Mapa Escolar‘).

“Que gastin amb seny”

El PSC recorda que va ser amb un govern socialista que es va dur als tribunals les retallades en escoles bressol. La denúncia reportarà ara al consistori 4,2 milions: “esperem que els governants de Sabadell gastin amb seny i no els deixin perdre”, finalitza Gibert.

Foto portada: escola bressol Vapor Buxeda Nou. Autor: J.Peláez / Ajuntament.