Ana del Frago

Detinguda l’exalcaldessa de Barberà i alcaldable del PSC, Ana del Frago

L’exalcaldessa de Barberà, Ana del Frago, ha estat detinguda aquest dimarts pels Mossos d’Esquadra en un operatiu per una presumpta trama de malversació de fons públics i prevaricació segons ha avançat El País. Del Frago ha estat ratificada fa pocs dies com a candidata del PSC a l’alcaldia de Barberà. 

Segons informa el rotatiu madrileny, els agents investiguen una presumpta xarxa de malversació i prevaricació relacionada amb la ràdio municipal, que es presta per part de l’Associació Amics de Ràdio Barberà. La policia catalana s’ha personat aquest matí a les instal·lacions de l’ajuntament de Barberà, on han estat atesos per l’actual alcaldessa, Sílvia Fuster. Han demanat diversa documentació. La investigació està dirigida per un jutjat de Sabadell.

Què diu l’actual govern?

L’actual govern municipal assegura que un col·laborador de la ràdio municipal va posar en coneixement del regidor David Clarà, al desembre de 2016, presumptes irregularitats en la prestació del servei de Ràdio Barberà. Després d’investigar els fets, arriben a la conclusió que hi ha hagut una “presumpta gestió irregular” i acusa l’anterior govern barberenc “d’irresponsabilitat” per “mantenir un model de gestió precari tant per a les treballadores municipals com per a les col·laboradores”.

Altres detinguts

A banda de l’exbatlle, també estan sota sospita l’antic regidor de Comunicació, Alfonso Ortega, una interventora municipal, un secretari i una tècnica de comunicació. El cas està sota secret de sumari. Els dubtes sobre les subvencions entre l’entitat que gestiona la ràdio i el consistori van ser posats en mans de la fiscalia per part de Podem, ara per ara dins del govern barberenc.

 
A les eleccions autonòmiques de 2003, Del Frago va ser escollida diputada al Parlament. Després Del Frago va ser alcaldessa des de l’any 2006, quan es va retirar l’alcalde Manuel Robles, fins l’any 2015, quan va accedir al càrrec Fuster. La llista més votada va ser la liderada per Del Frago. Quatre anys després, l’exalcaldessa havia estat escollida com la cap de llista del PSC a les properes municipals del 26 de maig.

Com mig centenar més d’alcaldes, Del Frago va ser investigada dins el cas Mercuri pels presumptes sobresous que repartia la Federació de Municipis de Catalunya en època de Manuel Bustos. El cas va ser arxivat.

Foto portada: Del Frago.