Consulta Monarquia o República: prop de 6.300 participants, 98 % republicans

La consulta popular de Sabadell sobre Monarquia o República ha comptat amb la participació de 6.269 persones, 6.155 de les quals s’han posicionat a favor de la República, el que suposa el 98,18 per cent de les paperetes.

Els organitzadors de la consulta popular republicana han explicat que hi ha hagut 72 vots a favor de la monarquia, un 1,15 per cent del total, així com 38 vots en blanc i quatre de de nuls. La portaveu de l’entitat organitzadora, Paula Garcia, ha criticat l’equip de govern municipal i ha dit que aviat exigiran “respostes i responsabilitats” per haver “utilitzat de manera perversa i hipòcrita la seva posició de poder per tractar d’intimidar i deslegitimar la consulta contravenint així un acord previ al ple”.

“Volem denunciar de forma contundent del paper que el govern municipal de Sabadell ha jugat els últims dies”, i ha afegit que “la seva actuació uneix el pitjor dels mètodes polítics dels temps passats a la ciutat amb l’actual amenaça de repressió als projectes de transformació socials i deixa interrogants per respondre”, assegura Garcia.

Els organitzadors han manifestat que els resultats “no faran caure el rei ni instauraran la república”, però consideren que és “un exercici democràtic sense precedents a Sabadell, “el primer pas per començar a aprofundir en el moviment republicà a Catalunya i a tot l’Estat per tal de seguir qüestionant una monarquia que és corrupte, absorbeix recursos públics i negocia amb dictadures sanguinàries”.
Les votacions s’han dut a terme en un ambient festiu de les deu del matí a les dues del migdia, segons assegura el president de Sabadell per la República, Joan Balart, quan els organitzadors s’han concentrat a la plaça Sant Roc amb les urnes per fer el recompte. “Han estat 30 les entitats i organitzacions que han fet possible la constitució de les 24 taules de votacions amb presència a tots els barris de Sabadell”, ha explicat un altre dels portaveus, Gerard Marín.

Foto portada: un nen introduïnt la papereta de vot dels seus pares. Autor: David B.