CUP - Viure vol dir prendre partit. Autor: David B.

El Comitè de defensa del Sí fa una crida a la mobilització i la desobediència

El Comitè de defensa del Sí, per Canviar-ho tot ha realitzat una roda de premsa a les 18 hores al Racó del Campanar coincidint amb el debat al Parlament de Catalunya de la Llei del Referèndum i Transitorietat. L’esmentat comitè, constituit al juliol del 2017, està format per diverses entitats, col·lectius polítics i persones individuals en clau d’esquerra anticapitalista i feminista i ha realitzat dues assembles.

Des del seu punt de vista, la proclamació de “forma imminent de la futura República Catalana” només es pot garantir des del “carrer, organitzades i si cal desobeint”, per tal que les “institucions catalanes compleixen amb el mandat de la independència”. Per això, defensen que la nova República s’ha de fonamentar en el socialisme i el feminisme, per fer front a la “banca, la burgesia catalana, els cossos repressius, l’església i tots aquells que han anat contra els interessos de classe dels Països Catalans”.

Els objectius del Comitè son, en primer lloc, donar a conèixer que la “independència és per canviar-ho tot”; en segon lloc, que el referèndum és un “instrument democràtic”, encara que no pugui ser l’expressió del conjunt dels Països Catalans. Finalment, “articular les estructures de base i de contrapoder i des del municipalisme, per tal de  trencar amb el règim del 78”.

Al seu parer, la situació generada pel debat de les lleis de Referèndum i Transitorietat i la necessitat de respondre a “l’embat repressiu de l’Estat espanyol”, qualificat  de “demofòbic”, justifica encara més l’existència del Comitè. En aquest sentit, han afirmat que “estem preparades per a desobeir a tots els nivells”. Així mateix han manifestat que a la “nostra ciutat és possible el referèndum” i que esperen que “el nostre ajuntament estigui a l’alçada”. En aquest sentit, indiquen que “cal que desbordem les places a cada assemblea” i desbordar el carrer a les properes convocatòries, “pel referèndum, però sobretot per la independència”.

A la primera convocatòria es va presentar al personatge anomenat La Urni, una urna que “representa la voluntat de les classes populars a la independència”. També, insisteixen que el comitè farà “accions a tots els nivells, assenyalant a tots aquells que posin pals a les rodes, al Sí per Canviar-ho tot”.

Finalment, han convocat a la ciutadania al 9 de setembre a les 6 de la tarda al Racó del Campanar per celebrar la Diada Nacional de Catalunya i han animat a tothom a votar per la independència. Sabadell acollirà l’acte central de la campanya a nivell nacional el proper dia 22 de setembre (més info: ‘Sabadell acollirà l’acte central de la campanya ‘Sí per canviar-ho tot’)

Foto portada: un moment de la roda de premsa. Autor: David B.